13.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΧαρδαλιάς - Κεφαλογιάννης ''μπλοκάρουν'' την κοινοποίηση των μεταθέσεων

Χαρδαλιάς – Κεφαλογιάννης ”μπλοκάρουν” την κοινοποίηση των μεταθέσεων

Του Ηλία Προύφα

”Εμπλοκή” σημειώθηκε στις μεταθέσεις κατωτέρων αξιωματικών και υπαξιωματικών και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες αναμένεται να έχουν μια μικρή καθυστέρηση λίγων ημερών στην κοινοποίησή τους, σε σχέση με τους ανώτερους αξιωματικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, το πρόβλημα που ανέκυψε σχετίζεται με την τοποθέτηση στο ΥΠΕΘΑ των δύο υφυπουργών εθνικής άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά και Γιάννη Κεφαλογιάννη και το καθορισμό των αρμοδιοτήτων τους.

Λόγω του ότι οι κατώτεροι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί υπάγονται στον υφυπουργό εθνικής άμυνας, θα πρέπει από τη στιγμή που έχουν ορισθεί από τον Πρωθυπουργό δύο, να εκδοθεί ΦΕΚ, με τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων και το ποιος θα έχει το δικαίωμα της υπογραφής των μεταθέσεων.

Όσον αφορά τους ανώτερους αξιωματικούς, αυτοί υπάγονται απευθείας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, ο οποίος ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα αρχίσει να υπογράφει τους πρώτους φακέλους.

Πληροφορίες του kranosgr.com, κάνουν λόγο ότι το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, με τον καθορισμό αρμοδιοτήτων στα υπουργεία θα εκδοθεί εκτός απροόπτου, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Από εκεί και πέρα η διαδικασία που θα ακολουθηθεί πριν την κοινοποίηση είναι γνωστή, ξεκινά η περιφορά των φακέλων για ενημέρωση στον ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Οικονόμου, τους δύο Υφυπουργούς Νίκο Χαρδαλιά και Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Υπουργό Νίκο Δένδια, με τελικό υπογράφων τον ένα εκ των δύο υφυπουργών.