13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΧανιά: Διοικητές στρατιωτικών μονάδων και Σωμάτων Ασφαλείας στο μουσείο του Ελ. Βενιζέλου

Χανιά: Διοικητές στρατιωτικών μονάδων και Σωμάτων Ασφαλείας στο μουσείο του Ελ. Βενιζέλου

Την Οικία – Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα επισκέφθηκαν οι Διοικητές των Στρατιωτικών Μονάδων και των Σωμάτων Ασφαλείας Χανίων.

Συγκεκριμένα παραυρέθησαν ο Διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης Υποστράτηγος Αναστάσιος Δημουλάς, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Νικόλαος Σπυριδάκης, ο Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης Αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Τσούκας, ο Διοικητής ΚΕΝΑΠ Αρχιπλοίαρχος Ευστάθιος Κυριακίδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων Ταξίαρχος Γεώργιος Μαστραντωνάκης, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων Ταξίαρχος Παρασκευάς Χηνόπουλος, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της 115 Πτέρυγα Μάχης Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Πατσούρας, ο Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Καυκαλάκης Διευθυντής 4ου Επιτελικού Γραφείου  ως εκπρόσωπος της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Πύραρχος Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης.

Ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Μουσείου από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής–Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαο Παπαδάκη-Παπαδή. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν την ιστορία του σπιτιού και να ξεναγηθούν στα εκθέματα που συνδέονται άρρηκτα με την προσωπική και την πολιτική διαδρομή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Επίσης, ενημερώθηκαν για τις εν γένει δραστηριότητες του Ιδρύματος.