13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ''Χακί'' συνδικαλιστές της ΕΣΠΕΚΜ - ΠΟΜΕΝΣ στέλνουν στη βουλή το θέμα με...

”Χακί” συνδικαλιστές της ΕΣΠΕΚΜ – ΠΟΜΕΝΣ στέλνουν στη βουλή το θέμα με την αναστολή χορήγησης φαρμάκων στη Θεσσαλονίκη

Του Ηλία Προύφα

Αναφορά προς τους Υπουργούς Υγείας, Θ. Πλεύρη, Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλο, με θέμα την αναστολή εκτέλεσης συνταγογραφημένων εντολών από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, κατέθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ‘Β Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Αρβανιτίδης.

Η αναφορά γίνεται μετά από ενημέρωση των βουλευτών Θεσσαλονίκης, από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία προσπαθεί να βρει τρόπους επίλυσης του θέματος.

Θέμα: «Αναστολή Εκτέλεσης Συνταγογραφημένων Εντολών από τον Φ.Σ. Θεσ/νικης»

Κύριοι Υπουργοί,

Σας κοινοποιώ Επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας(Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.), μέσω της οποίας μας γνωστοποιείται ότι, με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης(Φ.Σ.Θ.), έχει ανασταλεί από 01Ιουλίου 2022 για τον Στρατό Ξηράς και από 01 Αυγούστου 2022 για την Πολεμική Αεροπορία, η εκτέλεση στις συνταγογραφούμενες εντολές φαρμάκων των ένστολων συναδέλφων τους.

Αποτέλεσμα της αναστολής αυτής είναι η μεγάλη ταλαιπωρία που υφίσταται το σύνολο των στρατιωτικών που υπηρετούν ση Θεσσαλονίκη και η σοβαρή οικονομική επιβάρυνση στο ήδη συρρικνωμένο εισόδημά τους, προκειμένου να καταφέρουν έχουν τα φάρμακά τους.

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τις ενέργειές σας για την επίλυση του θέματος, όπως αυτό αναλύεται στη συνημμένη Επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2022

Ο αναφέρων βουλευτής

Γιώργος Αρβανιτίδης