13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ''Χακί'' διακρίσεις στο Δυναμικό Τρίαθλο για το Τεθωρακισμένο ''Θηρίο'' της 95 ΑΔΤΕ...

”Χακί” διακρίσεις στο Δυναμικό Τρίαθλο για το Τεθωρακισμένο ”Θηρίο” της 95 ΑΔΤΕ Συνταγματάρχη Θεόδωρο Α. Σαλίμκα

Του Ηλία Προύφα

Τα καλά αθλητικά νέα έρχονται από την Πάτρα, στην οποία έλαβε χώρα κατά το τριήμερο από 09 έως και 11 Δεκεμβρίου 2022, το 13ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δυναμικού Τριάθλου (Powerlifting). Σε αυτό, ο Συνταγματάρχης “θηρίο” Θεόδωρος Α. Σαλίμκας, Αξιωματικός και αθλητής της 95 ΑΔΤΕ, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, σε έναν άψογο, από κάθε άποψη, αγώνα, κυριάρχησε στην κατηγορία του και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο σύνολο.
Το 13ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δυναμικού Τριάθλου ήταν ο μεγαλύτερος αγώνας δύναμης, σε Πανελλήνιο επίπεδο, όλων των εποχών, από πλευράς συμμετοχών, καθώς αυτές άγγιξαν τις 170, σε όλες τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, εξασφαλίζοντας πολύ υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο. Οι συμμετοχές περιλάμβαναν αθλητές από Ελλάδα, Κύπρο και, μεμονωμένα, από Βαλκανικές χώρες. Επίσης, οι θεατές κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο και απόλαυσαν έναν συναρπαστικό αγώνα, με τα ρεκόρ, σε κάθε κίνηση, να σπάνε το ένα μετά το άλλο και τους αθλητές να δίνουν το 100% και να σημειώνουν εντυπωσιακές επιδόσεις. Ο Συνταγματάρχης Θεόδωρος Α. Σαλίμκας αγωνίστηκε στην κατηγορία super heavyweight, υπερβαρέα, 120+ MASTERS Μ1, εκεί δηλαδή που συμμετέχουν οι βαρύτεροι, ογκωδέστεροι και, κατά τεκμήριο, πιο δυνατοί και εντυπωσιακοί αθλητές.
Ο αθλητής της 95 ΑΔΤΕ, όπως πάντα, μπήκε επιθετικά στον αγώνα και διακρίθηκε και στις τρεις (3) κινήσεις του αθλήματος, δηλαδή στο Κάθισμα (Squat), στις Πιέσεις Πάγκου (Bench Press) και στις Άρσεις Θανάτου (Dead Lift), καθώς και στο σύνολο. Η ανταγωνιστικότητά του και η εξαιρετική τεχνική του, σε όλες τις κινήσεις, απέσπασαν τα θετικότατα σχόλια συναθλητών, κριτών και κοινού. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι προσπάθειές του σε όλες τις κινήσεις, 9 στο σύνολο, ήταν έγκυρες (3 white lights), κάτι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί σε αγώνα, καθώς όλοι οι αθλητές ρισκάρουν, προσπαθώντας να πάρουν το “κάτι παραπάνω”. Εμφανίστηκε δε, ιδιαίτερα συγκινημένος, διότι, όπως άφησε να εννοηθεί, στόχος του ήταν να κάνει περήφανη τη Μεραρχία του και τη Δωδεκάνησο. Στο προσωπικό της 95 ΑΔΤΕ αφιέρωσε ο Πρωταθλητής Συνταγματάρχης την επιτυχία του, διότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αυτά τα μετάλλια ανήκουν σε αυτούς που καθημερινά βρίσκονται στις επάλξεις του καθήκοντος, στην καρδιά του Αιγαίου Πελάγους.
Επιπρόσθετα, ο αθλητής δήλωσε ότι η 2η θέση στο σύνολο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δυναμικού Τριάθλου αποτελεί διαρκές κίνητρο και δέσμευση για εντατικότερη προσπάθεια, προπόνηση και περισσότερες επιτυχίες και, σε καμιά περίπτωση, επανάπαυση σε προγενέστερες δάφνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το έτος 2023 είναι γεμάτο από αγώνες και διοργανώσεις σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο, για το Δυναμικό Τρίαθλο-Powerlifting. Ο μαυροσκούφης Πρωταθλητής υποσχέθηκε να δηλώσει δυναμικό παρόν, με πιθανή επόμενη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα λάβει χώρα το διάστημα 28 Φεβ-03 Μαρ 22, στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Σε χιουμοριστικό σχόλιο για τα ηλικιακά όρια, με αποφασιστικότητα δήλωσε “Όσο γηραιότερος ο ταύρος, τόσο σκληρότερο το κέρατο………….”
Συγχαρητήρια στον Σσυνταγματάρχη (ΤΘ) Θεόδωρο Α. Σαλίμκα για τη νέα του διάκριση και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Δυναμικού Τριάθλου (Powerlifting) για την άψογη διοργάνωση και την προσφορά της στον Ελληνικό Αθλητισμό. Θα παρακολουθούμε από κοντά τα δρώμενα στο Δυναμικό Τρίαθλο. Πάντα “σιδερένιες” επιτυχίες……..