13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ''Χακί Ανοιχτή Αγκαλιά'' για τα παιδιά από τον ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά

”Χακί Ανοιχτή Αγκαλιά” για τα παιδιά από τον ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» κ. Λευκή – Γιολάντα Βλάχου, υπέγραψαν σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Σωματείου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παρόντες ήταν επίσης, οι Υπαρχηγοί ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ, ο Διευθυντής Β΄ Κλάδου του ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Παπαχρήστου, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου, του ΓΕΣ Υποστράτηγος Αντώνιος Ζουμπουλίδης,του ΓΕΝΥποναύαρχος (ΥΙ) Αντώνιος Παπαγεωργίου ΠΝκαι τουΓΕΑ Υποπτέραρχος (ΥΙ) Παναγιώτης Κωστόπουλος, ενώ από πλευράς του Σωματείου ο Αντιπρόεδρος κ. Αλέξανδρος Μόρφης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Ουρανία Σουλάκη, Φιλιππία Νικολάου και Χριστίνα Χαρατσάρη.

Με το υπογραφέν Μνημόνιο, τα δύο Μέρη ανανεώνουν την ήδη αποτελεσματική συνεργασία τους, η οποία ξεκίνησε από το έτος 2018, με σκοπό να αναπτύξουν περαιτέρω ισχυρούς και αξιόπιστους μηχανισμούς παροχής υγειονομικών υπηρεσιών και προαγωγής του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων απομακρυσμένων – δυσπρόσιτων περιοχών του Ελλαδικού χώρου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω των ιδιαίτερων γεωγραφικών χαρακτηριστικών της χώρας και του πλήθους των νησιών και μικρονήσων, θα συμβάλλουν με την κατά περίπτωση διάθεση κλιμακίων Στρατιωτικών Ιατρών από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και κατάλληλων μέσων, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων των απομακρυσμένων – δυσπρόσιτων περιοχών.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο τίθεται σε ισχύ από σήμερα, με την υπογραφή του από τους εκπροσώπους των δύο Μερών, έχει διάρκεια ισχύος για δύο έτη.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, μετά την υπογραφή του Μνημονίου, απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Η υπογραφή του παρόντος μνημονίου, μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Σωματείου «Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής – Ιατρικής ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ», επιβεβαιώνει την κοινή μας επιθυμία, να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Μια συνεργασία με κοινωνικό αποτύπωμα για την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε κατοίκους ακριτικών περιοχών της χώρας μας.

Οι εθελοντές της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ», πέραν της δημιουργίας μιας ζεστής αγκαλιάς για τα παιδιά που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις, συμβάλλουν καθοριστικά στη θωράκιση της σωματικής και ψυχικής υγείας του πληθυσμού των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, μέσα από το Πρόγραμμα Εκστρατειών Προληπτικής Ιατρικής, με τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συστρατευμένες στον αγώνα του συλλογικού οφέλους, δίνουν πάντα δυναμικό παρόν, σε κάθε κρίσιμο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής τομέα, ενισχύοντας και εδραιώνοντας περαιτέρω την ήδη αρραγή σχέση εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες. Με τις δράσεις

«Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» και «Προμηθεύς», αλλά και με τη διάθεση οπλιτών ιατρών σε Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας, συμβάλλουν ενεργά στην παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των απομακρυσμένων περιοχών και των ακριτικών μας νησιών.Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να υποστηρίξει έμπρακτα την «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» στη διεξαγωγή των εκστρατειών προληπτικής Ιατρικής και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα των γεωγραφικών χαρακτηριστικών της χώρας μας, μέσω του παρόντος μνημονίου, ευελπιστεί να συνδράμει στην προσπάθειά σας για την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας των ακριτών της Πατρίδας μας».