13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΦωτό από την επίσκεψη του ΑΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου στην Κύπρο

Φωτό από την επίσκεψη του ΑΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου στην Κύπρο

          Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 60η επέτειο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

          Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραβρέθηκαν στη κατάθεση στεφάνου από τον Προεδρεύοντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη στα Φυλακισμένα Μνήματα, στο Μνημείο Αντιστασιακών και στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ εντός του Προεδρικού Μεγάρου. Τέλος παρέστησαν στη Στρατιωτική Παρέλαση για την ιστορική επέτειο.

          Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, επισκέφθηκαν την έδρα της Διοίκησης της Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) όπου παρέστησαν στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της Δύναμης, κατέθεσαν στεφάνι στο ηρώο του Στρατοπέδου, περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου της και απηύθυναν χαιρετισμό στο προσωπικό της.