13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΦωτιά στον Έβρο: Επιστρατεύτηκε το θηριώδες πυροσβεστικό Jumbo Track Multi -Το κανόνι...

Φωτιά στον Έβρο: Επιστρατεύτηκε το θηριώδες πυροσβεστικό Jumbo Track Multi -Το κανόνι του φτάνει τα 80 μέτρα

Για 11η μέρα συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στον Έβρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες ώστε να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Στη μάχη με τη φωτιά συνδράμουν και δυνάμεις του Ε.Σ., καθώς, έπειτα από εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το ειδικό πυροσβεστικό όχημα Jumbo Track Multi μεταφέρθηκε στον Έβρο για να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ύστερα από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημητρίου Πέτροβιτς.

Το γιγαντιαίο πρώην άρμα μάχης Leopard, όπως φαίνεται και στα βίντεο, μεταφέρθηκε στο δάσος της Δαδιάς από αρματοφορέα του 784 Τάγματος Μεταφορών, όπου θα βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ανοίγοντας παράλληλα ζώνες πυρασφαλείας.

Τα χαρακτηριστικά του Jumbo Track Multi που επιχειρεί στον Έβρο
O κατασκευαστής του οχήματος, Θεόδωρος Ρέντζος, μίλησε στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ για τα χαρακτηριστικά του Jumbo Track Multi.

«Το ειδικό όχημα Jumbo Track Multi, πρώην Leopard, το οποίο το διασκευάσαμε στο εργοστάσιό μας στον Ορχομενό Βοιωτίας και πατεντάραμε στο Μόναχο, έχει μια δεξαμενή 15.000 λίτρων, ένα ντόζερ -μία λεπίδα- δηλαδή που ανοίγει ζώνες πυρασφαλείας, έναν θάλαμο διάσωσης περίπου 10 ατόμων και ένα κανόνι που πετάει μέχρι και 80 μέτρα το νερό. Είχαμε επικοινωνία με την Περιφέρεια και, μετά από εντολή του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, διατέθηκε ο αρματοφορέας και μεταφέρθηκε το όχημα εδώ», ανέφερε ο κ. Ρέντζος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook για το θηριώδες πυροσβεστικό όχημα: «Ύστερα από πρόσκλησή μου ως προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Έβρου, και με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, αρματοφορέας του Στρατού μετέφερε το ειδικό πυροσβεστικό όχημα JUMBO TRACK MULTI για να συνδράμει στους πυροσβέστες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο δάσος Δαδιάς. Ευχαριστούμε τον Στρατό και τον εθελοντή ιδιοκτήτη του πυροσβεστικού άρματος κ. Θ. Ρέτζο για την ανταπόκριση».

Δείτε την ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου:

Δείτε εικόνες και βίντεο με το Jumbo πυροσβεστικό στον Έβρο:

Πηγή: iefimerida.grΦωτιά στον Έβρο: Επιστρατεύτηκε το θηριώδες πυροσβεστικό Jumbo Track Multi -Το κανόνι του φτάνει τα 80 μέτρα – iefimerida.gr