13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΦωτιά κι ατσάλι στον Έβρο από τον Στρατό - Καταιγισμός πυρών σε...

Φωτιά κι ατσάλι στον Έβρο από τον Στρατό – Καταιγισμός πυρών σε ασκήσεις “μήνυμα” προς την Τουρκία

Του Χρήστου Μαζανίτη

Δύο ασκήσεις με πραγματικά πυρά κορυφώνονται σήμερα στην Έβρο, με το πυροβολικό και τα άρματα να σείουν γη και θάλασσα και τα μηνύματα να φτάνουν πολλαπλώς ως την Τουρκία, με την 12η Μεραρχία να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα.

Η 21η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία θα πραγματοποιήσει στο πεδίο βολής “Αετός” άσκηση Ίλης Μέσων Αρμάτων. Οι κάνες των Leopard με προμετωπίδα τα Leo2Hel αναμένεται να πάρουν φωτιά, σε μία άσκηση πραγματικών πυρών με την συνδρομή και επιθετικών ελικοπτέρων Apache. Ήδη, εδώ και μέρες βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη πέντε ελικόπτερα, που αποτελούν το φόβητρο των Τούρκων σε επιχειρήσεις εγγύς υποστηρίξεως.

Όμως, σήμερα Μονάδες Πυροβολικού της Στρατιάς αναμένεται να εξαπολύσουν καταιγισμό πυρών στην θάλασσα, στο πεδίο βολής Πετρωτών. Πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων RM-70, τα πάντζερ PzH 2000 και τα πυροβόλα M109 αναμένεται να εξαπολύσουν ένα πύρινο κύμα οργής στην θάλασσα, εκπέμποντας μήνυμα ισχυρής αποτροπής. Ήδη, έχει αποκλειστεί θαλάσσια ζώνη, η οποία περιλαμβάνεται μεταξύ Ακρωτηρίου Αγίου Χαράλαμπου και Ανατολικά μέχρι Ακρωτηρίου Μάκρης, σε απόσταση 31 χιλιόμετρα από την ακτή.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο