13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΦωτιά Έβρου: Ένας ''χακί'' συνδικαλιστής Πρόεδρος Επί του Πεδίου...

Φωτιά Έβρου: Ένας ”χακί” συνδικαλιστής Πρόεδρος Επί του Πεδίου…

Του Ηλία Προύφα

Η καταστροφική φωτιά στον Έβρο, συνεχίζει να καίει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, έχοντας αφήσει στο πέρασμά της τεράστια οικολογική καταστροφή.

Σήμερα εντελώς ξαφνικά και ενώ φαινόταν πως η κατάσταση θα είχε τεθεί υπό έλεγχο, ένα νέο μέτωπο έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή του Προβατώνα, κοντά σε στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας.

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, Πυροσβέστες, κάτοικοι της περιοχής, συνεχίζουν μέχρι αυτή την ώρα (από διαφορετικά πόστα) να δίνουν τιτάνια μάχη, προκειμένου να περιορίσουν το μέγεθος της φωτιάς, η οποία μέχρι αυτή τη στιγμή δεν απειλεί το στρατόπεδο.

Το kranosgr, βρίσκεται από χθες στην περιοχή, όπου καταγράφει ρεπορτάζ από τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι από τον το Σωματάρχη Στρατηγό Ιωάννη Τσιόπλο, μέχρι και τον τελευταίο στρατιώτη βρίσκονται όλες τις ημέρες στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου.

Σήμερα στα καμένα, συναντήσαμε και το δραστήριο Πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Έβρου, Πολυχρόνη Ρούντσιο, ο οποίος με αυταπάρνηση, είχε ριχτεί στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

”Κανείς δεν περισσεύει και όλοι οφείλουμε να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί πάνω από όλα είμαστε στρατιώτες”, ήταν τα λόγια του στο πεδίο…

Respect!