13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΦουλ αναβαθμισμένος ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου

Φουλ αναβαθμισμένος ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου

Του Ηλία Προύφα

Για τους γνωρίζοντες τα του υπουργείου εθνικής άμυνας και ειδικά τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες, η συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Οικονόμου, στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον ΑΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, τον Γενικό Διευθυντή ΓΔΑΕΕ Αριστείδη Αλεξόπουλο, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Θάνο Ντόκο και τον πανίσχυρο Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, δεν αποτελεί είδηση.

Ήταν κάτι το αναμενόμενο. Αρκετές φορές όπως συζητιέται στα ”χακί” δημοσιογραφικά πηγαδάκια, εντός και εκτός του bunker, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ, είναι ένας από τους κύριους ”χακί” συνομιλητές του Μεγάρου Μαξίμου.

Έγκριτος νομικός έχει αποδειχθεί ως ένας από τους καλύτερους συνεργάτες του επίσης έγκριτου νομικού, ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, τον οποίο δεν παρέβλεψε και ούτε υπονόμευσε ποτέ. Μαζί έχουν καταφέρει πολλά, για το καλό της Άμυνας.

Το χαμηλό προφίλ και η εργασιομανία του Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Οικονόμου, σε συνδυασμό, όπως συζητιέται, με το ότι απείχε συνειδητά από ρεβανσιστικές ενέργειες, ίντριγκες και διαμάχες, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, τον έχουν αναγάγει από το Μαξίμου, με ότι αυτό συνεπάγεται, σε μεγάλο ”παίχτη” της ”χακί” σκακιέρας.

Μότο του ”στηρίζουμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και εργαζόμαστε για το καλό των στελεχών και του πολιτικού προσωπικού των ΕΔ”.

Δεν είναι τυχαίο πως συχνά πυκνά στρατιωτικοί ζητούν συναντήσεις μαζί του, όπως πρόσφατα η ΕΣΠΕΒ-Μ, η οποία ζήτησε να ενημερωθεί για τη δημιουργία ναυστάθμου στο Βόλο.

Φουλ αναβαθμισμένος ο Γενικός Γραμματέας…