13.3 C
Athens
Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΥποχρεωτικός Εμβολιασμός και ΕΔ. Μέχρι τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός και ΕΔ. Μέχρι τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις

Επανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Σαρρή στο Newsbeast σενάριο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, στα πρότυπα αντίστοιχων αποφάσεων που έχουν ληφθεί στα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας. Μάλιστα το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μόλις χθες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είναι πολύ πιθανόν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως επισημαίνουν οι ιθύνοντες, να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Στην παρούσα φάση αυτό που συζητείται, όπως επισημαίνουν πηγές του Πενταγώνου, είναι να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε αξιωματικούς και στρατεύσιμους που υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις που επικρατούν ειδικές συνθήκες όπως είναι για παράδειγμα τα υποβρύχια αλλά και γενικότερα τα πλοία του στόλου μας καθώς επίσης και σε ακριτικές μονάδες. Όπως έχουν αναφέρει κατά καιρούς γνώστες των συγκεκριμένων συσκέψεων στο Newsbeast, «δεν μπορεί για παράδειγμα σε ένα υποβρύχιο ή σε μια ακριτική μονάδα ενός νησιού του Αιγαίου όπου όλα τα μέλη κοιμούνται σε έναν θάλαμο να υπάρχουν ανεμβολίαστοι θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δική τους υγεία όσο και των υπολοίπων».

Θυμίζουμε ότι προ καιρού είχε αποφασιστεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όσους υπηρετούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις υγειονομικές μονάδες καθώς τότε είχε βρεθεί ένα ποσοστό της τάξης του 10% που ήταν ανεμβολίαστο, ενώ μεγαλύτερο εικάζεται πως είναι το ποσοστό των ανεμβολίαστων αξιωματικών.