13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥποστήριξη στελεχών ΣΞ και ΠΝ Ανατολικού Αιγαίου

Υποστήριξη στελεχών ΣΞ και ΠΝ Ανατολικού Αιγαίου

ΘΕΜΑ : Υποστήριξη Στελεχών Ανατολικού Αιγαίου

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 021/07.4.2020 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ.

Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ.), με το οποίο ζητείται όπως, κατά την υλοποίηση των εξαγγελιών μελών της Κυβέρνησης ότι σύντομα θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση οι στρατιωτικοί που επιχείρησαν στον Έβρο, να μην παραληφθούν και τα στελέχη του ΣΞ και ΠΝ, τα οποία ένεκα αυξημένου επιχειρησιακού φόρτου στο μεταναστευτικό συνεχίζουν αδιαλείπτως και σταθερά από το 2014 να επιχειρούν/συνδράμουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

…………..

ΘΕΜΑ : Υποστήριξη Στελεχών Ανατολικού Αιγαίου

α. Υπ’αριθμ. 519/30.3.20 έγγραφο ΠΟΕΣ

β. Υπ’αριθμ. 531/31.3.20 έγγραφο ΠΟΕΣ

γ. Η από 7.4.20 ανακοίνωση ΠΟΕΣ

1. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε τη διάθεση, εκ μέρους της Πολιτείας, να προβεί στην αυτονόητη λήψη μέτρων ελάχιστης αναγνώρισης των προσπαθειών στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί σε στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ παράλληλα εξετάζεται η περαιτέρω επέκταση των ανωτέρω μέτρων και στο στρατιωτικό προσωπικό που επιχειρεί στον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

2. Σε συνέχεια της διαμειφθείσας αλληλογραφίας αλλά και έτερων ενεργειών επί του προαναφερθέντος θέματος, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας:

α. Στην περιοχή της ΠΕ Καλύμνου, το μεταναστευτικό βρίσκεται σταθερά, σε διαρκή έξαρση, ατύπως από το 2014. Προς επιβεβαίωση τούτου, αρκεί μια απλή αναδρομή στην ειδησεογραφία που αφορά την περιοχή μας για να διαπιστωθεί του λόγου το αληθές.

β. Σε συνδυασμό με έτερες, γνωστές, ιδιαιτερότητες της περιοχής, καθίσταται προφανής η ανελαστική ανάγκη αυξημένων απαιτήσεων από το προσωπικό των ΕΔ (πχ Φαρμακονήσι).

γ. Εκ των προαναφερθέντων συνάγεται ότι, η πρόσφατη έξαρση του μεταναστευτικού, όπως διαπιστώθηκε και στα βόρεια σύνορα της Πατρίδος μας στον Έβρο, δυστυχώς, για την περιοχή μας αποτέλεσε απλή συνέχεια της προηγούμενης, ιδιαιτέρως βεβαρημένης, καταστάσεως.

3. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ευεργετικά μέτρα παρα.1 έρχονται σε μια εποχή που εξακολουθούν να υφίστανται αρκετές εκκρεμότητες έναντι των στελεχών των ΕΔ (όπως ως προς την αποζημίωση για τα νυκτερινά μας).

4. Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε ότι, τουλάχιστον για τα στελέχη ΣΞ και ΠΝ της περιοχής μας, ένεκα αυξημένου επιχειρησιακού φόρτου, και συνακόλουθα όλων των παραμεθορίων περιοχών και Μονάδων που έχουν εμπλακεί με αυξημένο επιχειρησιακό φόρτο στο μεταναστευτικό (συμπεριλαμβανομένων των Πλοίων του ΠΝ), θα πρέπει να υπάρξει ρητή πρόνοια, τόσο για επέκταση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, όσο και καθιέρωσης πρόσθετης μοριοδότησης αναλογικά με τις ημέρες απασχόλησης σε σχετικές επιχειρήσεις και για τος λόγους που αναφέρθηκαν σας παρακαλούμε για την περαιτέρω γνωστοποίηση εν λόγω αιτήματος.

ΠΟΕΣ 718/2020 ΕΣΠΕΕΚΑ ΥΠΟΣΤ… by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΚΑ 021/2020 Ενίσχυση Σ… by ΠΟ ΕΣ on Scribd

Επισυναπτόμενα αρχεία718-2020 ΕΣΠΕΕΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.pdf021. Ενίσχυση Στρατιωτικών Νήσων Ανατ. Αιγαίου.pdf