13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΥπολοχαγός ύψωσε τη σημαία του ΓΕΕΘΑ και της ΔΕΠ σε αγώνα δρόμου...

Υπολοχαγός ύψωσε τη σημαία του ΓΕΕΘΑ και της ΔΕΠ σε αγώνα δρόμου στις ΗΠΑ

Από τις 08 έως τις 14 Μάϊου 2023 ο Υπλγος(ΠΖ) Μαρίφογλου Δημοσθένης συμμετείχε στον 6ημερο αγωνα που εγινε στην ανατολικη ακτη των ΗΠΑ στην Augusta του New Jersey με πληρωμα υποστηριξης τον Ανσχη ( ΠΖ) Ανυφαντή Σωτήριο.

Ο αγώνας έγινε σε ράντσο σε πιστοποιημένη διαδρομή από την Αμερικάνικη ομοσπονδία στίβου και θετικής υψομετρικής 9 μέτρων ανά κύκλο. Ο Μαρίφογλου στα 426 μιλια/ 686κμ που έτρεξε συμπλήρωσε και 3.400μ θετικής υψομετρικής και ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που προκύπτουν σε έναν τέτοιο πολυήμερο αγώνα κατέκτησε τη 1η θέση .

Στον τερματισμό του ύψωσε τη σημαία της ΔΕΠ ( Special Warfare Command) , μαζί με την Ελληνική σημαία και την σημαία του ΓΕΕΘΑ που είχαν παραληφθεί από το γραφείο του κ. ΑΓΕΕΘΑ .

Η επιτυχία αυτή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την αμέριστη υποστήριξη του κ Ανυφαντη Σωτηριου που ως πλήρωμα υποστήριξης του Μαρίφογλου Δημοσθένη και από προηγούμενους αγώνες του, έχουν μάθει πλέον να λειτουργούν αυτοματοποιημένα σε πολλά θέματα κρίσιμης σημασίας σε αγώνες ανω των 24ωρών.
Όπως μας είπαν εκτός της κεφαλαιώδους σημασίας της κατάκτησης της 1ης θέσης σε έναν αγώνα 6 ημερών εντός ΗΠΑ τεράστια ήταν και η χαρά που πήρε η ομογένεια στη περιοχή της Αστόριας όπου διέμειναν τα 2 στελέχη πριν και μετά την διεξαγωγή του αγώνα.