13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΥΠΕΘΑ: Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός κρατικός φορέας και στην αντιμετώπιση του...

ΥΠΕΘΑ: Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός κρατικός φορέας και στην αντιμετώπιση του Covid-19

Του Ηλία Προύφα

Σε έκτακτη σύσκεψη για τον Κορονοϊό που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ενημερώνουν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τα 50 κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν και έγιναν γνωστά χθες από τον ΕΟΔΥ, παράλληλα με τη χαλάρωση που καταγράφεται στην εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, σήμαναν ”συναγερμό” στις αρμόδιες αρχές και στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο συγκάλεσε σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης.

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, θα συμμετάσχουν τόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όσο και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι οποίοι θα ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό και θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, είχαν και συνεχίζουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με την παρασκευή αντισηπτικών υγρών, γαντιών, μασκών και διαφόρων ιατρικών σκευασμάτων, από τα στρατιωτικά εργοστάσια, το Υπουργείο Άμυνας, θωρακίζει τον κρατικό μηχανισμό της χώρας. Παράλληλα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενισχύει καθημερινά δομές υγείας και όχι μόνο. Οι πύλες εισόδου της χώρας ελέγχονται και για τον Covid-19, από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή εμφάνιση κρουσμάτων, παρά την μαζικότητα του στρατιωτικού πληθυσμού, έχουν κατατάξει το ΥΠΕΘΑ, ως τον καλύτερο και ποιο επιτυχημένο κρατικό φορέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν είναι τυχαίο που τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στα πηγαδάκια της Βουλής, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, εκθειάζει και χρεώνει την επιτυχία αυτή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.