13.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΥΠΕΘΑ: Ο Ακρίτας Βουλευτής της ΝΔ που απότισε πρώτος φόρο τιμής στο...

ΥΠΕΘΑ: Ο Ακρίτας Βουλευτής της ΝΔ που απότισε πρώτος φόρο τιμής στο Μνημείο Αθανάτων του Έθνους

Του Ηλία Προύφα

Είναι ο πρώτος βουλευτής εκτός του Προέδρου της Βουλής, που απότισε φόρο τιμής στους 121.692 πεσόντες του έθνους, εντός του ΥΠΕΘΑ.

Ο λόγος για το πρώτο σε ψήφους Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον ακριτικό Έβρο, Χρήστο Δερμεντζόπουλο, που βρέθηκε ξανά στο Πεντάγωνο, για θέματα στέγασης στελεχών που διαβιούν στους ακριτικούς δήμους, όπως του Σουφλίου.

Πέρα από τη συναντήση με τον ΥΦΕΘΑ, Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, που ως κάτοικος της Ορεστιάδας, γνωρίζει καλά για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη θυσία που έχουν προσφέρει στην πατρίδα, ζήτησε να επισκεφθεί το νεοεγκαινιασθέν μνημείο των αθανάτων.

Μαζί με με τον Αντιδήμαρχο Τυχερού, Δημήτρη Δαρούση και τον νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Καδόγλου, ενημερώθηκαν για τους συμβολισμούς του Μνημείου, όπως:

●   Την φλόγα που καίει άσβεστη από την ημέρα των εγκαινίων του , ένα άσβεστο καντήλι που θα καίει 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, αποδίδοντας αιώνια τιμή σε όλους όσους θυσίασαν την ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά του Ελληνισμού.

●   Την θέση του ιστού της Ελληνικής Σημαίας σε σχέση με το Μνημείο, όπου οι νοητές προεκτάσεις των πλακών στις οποίες αναγράφονται οι Πεσόντες οδηγούν στον ιστό της γαλανόλευκης ύψους 16 μέτρων, καθώς η Σημαία μας αποτελεί το κοινό σημείο αναφοράς, αυταπάρνησης και θυσίας για την ελευθερία της Πατρίδος.

●   Το υλικό κατασκευής του Μνημείου από χάλυβα, που διαχρονικά αποτελεί και το υλικό κατασκευής των Οπλικών Συστημάτων, και μέσω χημικής επεξεργασίας απέκτησε μια προστατευτική επίστρωση στο χρώμα της σκουριάς, συμβολίζοντας την οξείδωση των όπλων και την ιστορική εξέλιξη στο πέρασμα του χρόνου. Ειδικότερα, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ποιότητα χάλυβα εφαρμόζεται ως μορφή επεξεργασίας για πρώτη φορά, καθιστώντας την τεχνολογία των υλικών του Μνημείου ως μοναδική στην Χώρα μας.

●   Το εσωτερικό του Μνημείου, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί 6 πλάκες στις οποίες αναγράφονται με αττική γραφή τα τοπωνύμια των μαχών που συναντάμε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στοιχείο που συνιστά έναν συμβολισμό σύνδεσης με το κορυφαίο Μνημείο της Χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, ο Βουλευτής Χρήστος Δερμεντζόπουλος, θα ενημερώσει τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγους και φορείς του Έβρου, για το Μνημείο και την επισκεψιμότητα από τους πολίτες, έτσι ώστε σε μελλοντικές εκδρομές Εβριτών στην Αθήνα να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα και ξενάγηση στο Μνημείο του ΓΕΕΘΑ.