13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΥΠΕΘΑ: Αναλαμβάνουν δράση και για την αντιπυρική προστασία οι ΕΔ

ΥΠΕΘΑ: Αναλαμβάνουν δράση και για την αντιπυρική προστασία οι ΕΔ

Του Ηλία Προύφα

Έτοιμες και για τη φετινή αντιπυρική περίοδο οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Εκτός από τη φύλαξη των συνόρων, την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, τη συνδρομή στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και στη γενικότερη προσφορά τους υπέρ του κοινωνικού συνόλου, όπως οι αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, οι ΕΔ είναι πανέτοιμες να αναλάβουν δράση και στην αντιπυρική προστασία.

Ήδη για το σκοπό αυτό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε πραγματοποιήσει από τον περασμένο Μάϊο, ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του στο Πεντάγωνο, με τη συμμετοχή του υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, των Αρχηγών ΓΕ, καθώς και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, καθιστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις καθόλα έτοιμες για το φετινό καλοκαίρι.

Με εναέρια και επίγεια επιτηρητικά μέσα δασοπροστασίας, οι τρεις κλάδοι των ΕΔ, υπό το συντονισμό του ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κ. Φλώρου, ήδη έχουν αναλάβει σε πρώτη φάση δράση, σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Ο βαθμός επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών στη χώρα έχει αυξηθεί και οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα μικτά επίγεια περίπολα και τα εναέρια μέσα, συμβάλει καθημερινά και στο αντιπυρικό μέτωπο, υπέρ του κοινωνικού συνόλου.