13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος: ''Βάλτε τέλος στην αγωνία των στελεχών με τις μεταθέσεις''

ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος: ”Βάλτε τέλος στην αγωνία των στελεχών με τις μεταθέσεις”

Του Ηλία Προύφα

Κανονικά στην ώρα τους, ίσως με μια μικρή καθυστέρηση, θα ανακοινωθούν σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, οι φετινές τακτικές μεταθέσεις των στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτή είναι η εντολή του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου προς το ΓΕΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία, ο οποίος αφουγκραζόμενος την αγωνία των στελεχών και των οικογενειών τους, στους οποίους πάντα είναι δίπλα, ζήτησε να μην υπάρξει καθυστέρηση και όλα ανάλογα των εκτάκτων καταστάσεων να γίνουν στην ώρα τους.

Το μόνο που θα αλλάξει σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, θα είναι οι ημερομηνίες υλοποίησης, με τα φύλλα πορείας να χορηγούνται μετά την 1η Ιουνίου.

Στα Γενικά Επιτελεία όλα είναι έτοιμα για τη συνεδρίαση των συμβουλίων μεταθέσεων, η οποία καθυστερεί λόγω καραντίνας.

Στο Στρατό Ξηράς όπως κάθε χρόνο, θα κοινοποιηθούν πρώτα οι τοποθετήσεις Διοικητών μονάδων, Συνταγματαρχών, Αντισυνταγματαρχών και στη συνέχεια οι μεταθέσεις Ανωτέρων και Κατωτέρων Αξιωματικών καθώς και Υπαξιωματικών Εξωτερικού και Κύπρου. Αντίστοιχα θα κινηθούν και τα Γενικά Επιτελεία Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο παραπάνω σχεδιασμός των μεταθέσεων όπως και των τοποθετήσεων Διοικητών – Υποδιοικητών μονάδων και υπομονάδων, δεν πρόκειται να αλλάξει, παρά μόνο να μετατεθεί λόγω περιοριστικών μέτρων.