13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤΩΡΑ- Από τα φυλάκια των Βραχονησίδων διανυκτέρευση στην πρώτη γραμμή του Έβρου

ΤΩΡΑ- Από τα φυλάκια των Βραχονησίδων διανυκτέρευση στην πρώτη γραμμή του Έβρου

Του Ηλία Προύφα

Διανυκτέρευση απόψε σε φυλάκιο της πρώτης γραμμής του Βόρειου Έβρου, μαζί με στελέχη και οπλίτες, για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, οι οποίοι από το πρωί βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη.

Συνοδεύοντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια στην έδρα της 12ης Μεραρχίας και στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ (East Macedonian and Thrace Forum), που διεξάγεται στην Εβρίτικη πρωτεύουσα, οι δύο Αρχηγοί μετέβησαν στην περιοχή της Ορεστιάδας – Διδυμοτείχου, όπου θα διανυκτερεύσουν σε φυλάκιο.

Μαζί τους βρίσκονται και οι Διοικητές της 1ης Στρατιάς και του Δ’ΣΣ, Αντιστράτηγοι Δημόκριτος Κωνσταντάκος και Σταύρος Παπασταθόπουλος.

Συνηθισμένος από τη θητεία του τόσο στη Ρόδο ως Υποστράτηγος της ΑΔΤΕ, αλλά και ως ΑΣΔΕΝαρχης, στην πρώτη γραμμή του Αιγαίου, όπου διανυκτέρευσε συχνά σε επιτηρητικά φυλάκια Μικρονήσων, ο Στρατηγός Χούπης, ζήτησε να διανυκτερεύσει και στην πρώτη γραμμή του Έβρου.

Με άριστο ξεναγό τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, ο οποίος έχει γράψει ”χακί” ένσημα και μάλιστα πολλά στον Έβρο, οι δύο Αρχηγοί, θα περιοδεύσουν σε μονάδες ενώ θα παραστούν και στις αλλαγές διοίκησης τόσο στη 16η Μεραρχία αύριο Πέμπτη καθώς και στη 12η Μεραρχία Αλεξανδρούπολης την Παρασκευή.

Υ.Γ. 1: Διοικητής ΑΣΔΕΝ και Διοικητής Δ’ΣΣ είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δεν υπάρχει διαφορά στην πρώτη γραμμή του Αιγαίου από αυτή του Έβρου…

Υ.Γ. 2: Φυσικά και μπορεί να γίνει Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, προερχόμενος από την ΑΣΔΕΝ, ΑΣΔΥΣ κλπ. Ας θυμηθούμε το παράδειγμα του συχωρεμένου Στρατηγού Κωσταράκου, που από το Γ’ΣΣ, μεταπήδησε στο ΓΕΕΘΑ, αφήνοντας ένα από τα καλύτερα ονόματα στις ΕΔ.

Υ.Γ 3: Όταν ο Τεθωρακισμένος νυν ΑΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, σχεδίαζε και οργάνωνε ως Συνταγματάρχης, μία από τις καλύτερες ασκήσεις ”ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ” στον Έβρο, κάποιοι δεν ήξεραν που βρίσκεται ο Νέστος…