13.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤΩΡΑ- Απόπειρα εισβολής με δακρυγόνα στις Καστανιές . Το kranosgr στο σημείο...

ΤΩΡΑ- Απόπειρα εισβολής με δακρυγόνα στις Καστανιές . Το kranosgr στο σημείο ”0”

Του Ηλία Προύφα

Φωτιές, χημικά, πυροβολισμοί, πέτρες, ξύλα και καμμένα λάστιχα συνθέτουν το σκηνικό στο Εθνικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές του Β. Έβρου, όπου εδώ και δύο ώρες περίπου σημειώνονται εκτεταμένα επεισόδια στην πρώτη γραμμή. Μάλιστα όπου και να σταθεί κανείς κοντά στο φράκτη, πατάει πάνω σε κροτίδες -όπως φαίνεται και στη φωτό- που ρίχνουν οι Τούρκοι.

Για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά – μετά την ”ηρεμία” των προηγούμενων ημερών- εισβολείς από πλευράς της Τουρκίας, επιχειρούν να ρίξουν και να περάσουν το φράχτη του Κάραγατς, προκειμένου να εισέλθουν παρανόμως στη χώρα μας.

Οι Ελληνικές Αστυνομικές, Στρατιωτικές και Πυροσβεστικές δυνάμεις με τη βοήθεια και ανδρών της Frontex, υπερασπίζονται επιτυχώς των Ελληνικών – Ευρωπαϊκών συνόρων.

Στο σημείο ”0” όπου βρίσκεται το kranosgr, έχουν μεταφερθεί τουρμπίνες του στρατού, για την αντιστροφή των χημικών προς την πλευρά της Τουρκίας, ενώ έχουν τοποθετηθεί και ισχυροί προβολείς για την αποτροπή των εισβολέων.

Ο Έβρος κρατάει γερά και δεν πρόκειται να πέσει. Υψηλό ηθικό και σύνορα ατσάλι.

Δείτε βίντεο του kranosgr και φωτό με χρησιμοποιημένες κροτίδες που περισυλλέξαμε, οι οποίες έχουν πέσει από την πλευρά της Τουρκίας στο Ελληνικό έδαφος: