13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤΩΡΑ- Έκτακτα επιδόματα και αυξήσεις μισθών σε όσους έδωσαν και δίνουν μάχη...

ΤΩΡΑ- Έκτακτα επιδόματα και αυξήσεις μισθών σε όσους έδωσαν και δίνουν μάχη με τις φωτιές με εντολή Μητσοτάκη

Του Ηλία Προύφα

Έκτακτα επιδόματα και αυξήσεις μισθών για τους πυροσβέστες και για όσους έδωσαν στην πρώτη γραμμή τη μάχη με τις φωτιές προανήγγειλε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Μέσα σε όσους έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μέχρι αυτή την ώρα τη μάχη με τα πύρινα μέτωπα κυρίως στον Έβρο, είναι και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως του Στρατού Ξηράς, που συμβάλουν τα μέγιστα στην κατάσβεση των πυρκαγιών και δε θα πρέπει να εξαιρεθούν από το ευεργέτημα της πολιτείας.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται τόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για οικονομική ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης, ζήτησε να μην εξαιρεθεί το εμπλεκόμενο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος μετέφερε στα κυβερνητικά κλιμάκια στον Έβρο, τις τιτάνιες προσπάθειες κατάσβεσης από το στρατιωτικό προσωπικό και ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ, Αντισμήναρχος Δημήτριος Ρώτας, ο οποίος όλο το καλοκαίρι προωθούσε συνδικαλιστικά το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης του στρατιωτικού προσωπικού που συμμετέχει στις φωτιές.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Action24, ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στις φωτιές που έπληξαν και φέτος το καλοκαίρι τη χώρα, λέγοντας για τους πυροσβέστες ότι «έρχονται» έκτακτα επιδόματα και αυξήσεις μισθών, επειδή «η Πολιτεία θέλει να στηρίξει τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής».

Ο Παύλος Μαρινάκης εξήγησε ότι «τη συνολική εικόνα της οικονομικής πολιτικής θα την ακούσουμε από τον πρωθυπουργό», δίνοντας μια γεύση από όσα θα ανακοινωθούν πιθανότατα στην ερχόμενη ΔΕΘ από τις 9 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν θα τους αφήσει έτσι. Όπως συνέβη από το 2019 μέχρι και τώρα, όσοι δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή όπως έγινε με τους υγειονομικούς, θα στηρίζονται από την Πολιτεία και όχι μόνο με έκτακτα επιδόματα αλλά και με αυξήσεις στους μισθούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι φέτος ήταν το δυσκολότερο καλοκαίρι, βάσει επίσημων στατιστικών και μετρήσεων, σημειώνοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. οι πυροσβέστες και οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής) έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής σε αυτή την υπεράνθρωπη προσπάθεια.

Όλα όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης:

«Απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε επίπεδο εκτάσεων είναι η δυσκολότερη χρονιά, από τότε που μετράει η Πολιτική Προστασία το επίπεδο επικινδυνότητας, όμως ειδικά φέτος, η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ήταν είναι και παραμένει στον πυρήνα της αντιμετώπισης αυτού του μηχανισμού», συμπλήρωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Τέλος οι ποινές-χάδι στους εμπρηστές», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι έρχονται βαριά πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα και φυλακίσεις ακόμα και σε περιπτώσεις εμπρησμού από αμέλεια.