13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΤρίτη ημέρα εκτός λειτουργίας οι ιστοσελίδες των στρατιωτικών νοσοκομείων. Στον ''αέρα'' ετησίες...

Τρίτη ημέρα εκτός λειτουργίας οι ιστοσελίδες των στρατιωτικών νοσοκομείων. Στον ”αέρα” ετησίες στελεχών

Του Ηλία Προύφα

Τρίτη ημέρα εκτός λειτουργίας για τις ιστοσελίδες των Στρατιωτικών Νοσοκομείων του Στρατού Ξηράς, μετά το προχθεσινό ”χτύπημα” Τούρκων χάκερς, στη σελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης.

Αρχικά και αμέσως μετά τη διαδικτυακή επίθεση, τέθηκε εκτός λειτουργίας προληπτικά η ιστοσελίδα του ΓΕΣ, army.gr, προκειμένου οι πληροφορικάριοι του Στρατού Ξηράς, να βρουν πως παραβιάστηκε η ηλεκτρονική διεύθυνση του 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, ανακατευθύνοντας τους αναγνώστες στη σελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπου είχε αναρτηθεί φωτό του Τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, με το μήνυμα:  «Έχουμε έναν στρατό που αγαπάει τον θάνατο και το μαρτύριο τόσο όσο αγαπάτε εσείς τον κόσμο #BlueHomeLand»

Την ίδια ημέρα το βράδυ και μετά από τον απαραίτητο έλεγχο επανήλθε σε λειτουργία η ιστοσελίδα του ΓΕΣ, όχι όμως και του 424, η οποία μέχρι αυτή την ώρα είναι εκτός λειτουργίας, όπως άγνωστο γιατί και όλων των ”χακί” νοσοκομείων του Στρατού Ξηράς.

Ήδη η εξέλιξη αυτή αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα σε αρκετά στελέχη, τα οποία θα πρέπει να κλείσουν ηλεκτρονικά ημερομηνίες, για την ετήσια υγειονομική τους εξέταση στα στρατιωτικά νοσοκομεία.