13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤραβάει το σχοινί η Άγκυρα: Στέλνει 1.000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στον Έβρο

Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα: Στέλνει 1.000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στον Έβρο

Συνεχίζεται την προκλητική συμπεριφορά στα ελληνοτουρκικά σύνορα η Άγκυρα, μετά την οργανωμένη επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών προς την Ελλάδα.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι: “Στέλνουμε 1000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για να εμποδίζουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Εβρο. Οι Έλληνες τραυμάτισαν 164 ανθρώπους”.

Η πτήση τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τις Καστανιές

Ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε νωρίτερα στο διαδίκτυο, έδειχνε ένα τουρκικό ελικόπτερο να πετάει πάνω από τις Καστανιές του Έβρου.

Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN το ελικόπτερο “επέβλεψε” την τακτική κατάσταση στα σύνορα όπου χιλιάδες πρόσφυγες επιχειρούν να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Οπως αποκαλύπτεται τώρα στο ελικόπτερο επέβαινε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ο οποίος και έκανε τις δηλώσεις για την αποστολή των 1000 αστυνομικών στα σύνορα.

Το ελικόπτερο ανήκε στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή και παρέμεινε πάνω από την περιοχή για περίπου 3 με 4 λεπτά.

Διπλωματική εκστρατεία κατά της Ελλάδας

Παράλληλα, σε καταγγελία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προβεί η Τουρκία με τον ισχυρισμό ότι δυο μετανάστες σκοτώθηκαν από ελληνικά στρατεύματα στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα.

Αυτό δήλωσε ο τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σουλού στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης τονίζοντας ότι το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών θα μετατρέψει το ζήτημα αντιμετώπισης των προσφύγων από την Ελλάδα σε διπλωματική εκστρατεία.

Abdullah Bozkurt@abdbozkurt

#Turkey will take #Greece‘s treatment of refugees to international bodies, file a complaint with the European Court of Human Rights on two migrants allegedly killed by Greek troops and Turkish Foreign Ministry turn this into a diplomatic campaign, says Interior Minister Soylu.2410:38 π.μ. – 5 Μαρ 2020Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter48 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr