13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤρία χρόνια από την πτώση του μοιραίου Ελικοπτέρου ΧΙΟΥ. Η πρόταση του...

Τρία χρόνια από την πτώση του μοιραίου Ελικοπτέρου ΧΙΟΥ. Η πρόταση του ”χακί” συνδικαλιστή Άρη Κασιδόπουλου

Του Ηλία Προύφα

Την πρότασή του για πραγματοποίηση ετήσιου μνημοσύνου, μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων λόγω Κορονοϊού, για τα τρία χρόνια από την πτώση του μοιραίου Ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ, κατέθεσε μέσα από το kranosgr, ο ”χακί” συνδικαλιστής Άρης Κασιδόπουλος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ”πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, όπου τέσσερα στελέχη του στρατού ξηράς, έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή του Ελικοπτέρου.

Δυστυχώς τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του Κορονοϊού, δε μας επέτρεψαν να βρεθούμε στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος και να τιμήσουμε όπως κάθε χρόνο τη μνήμη τους, με τους συγγενείς και τη διασωθείσα Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα.

Προτείνω στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, αμέσως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, να διοργανωθεί από την 1η Στρατιά, εκδήλωση μνήμης στον τόπο της τραγωδίας.

Εθελοντές Μακράς Θητείας και Επαγγελματίες Οπλίτες, θα είναι εκεί” .

Να σημειώσουμε ότι ο γνωστός και δραστήριος ”χακί” συνδικαλιστής Άρης Κασιδόπουλος, όπως διακρίνεται και στη φωτό, δεν είναι η πρώτη φορά που τιμά τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών μας, οι οποίοι έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, κατευθυνόμενοι για πτήση επιτήρησης στα Ελληνοαλβανικά σύνορα!