13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤο kranosgr στον Έβρο: Ικανοποίηση στελεχών για την απόφαση Φλώρου να επεκταθεί...

Το kranosgr στον Έβρο: Ικανοποίηση στελεχών για την απόφαση Φλώρου να επεκταθεί το επίδομα στόλου

”Δε διαφέρουν οι υπηρεσίες που κάνουμε στο ποτάμι από αυτές των στελεχών του Στόλου”

Του Ηλία Προύφα

Από την πρώτη ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου υπεθα, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, την ψήφισή του στην ολομέλεια και μέχρι σήμερα, αποφασίσαμε να βρεθούμε στο Έβρο, μαζί με τα στελέχη της πρώτης γραμμής.

Επί μία εβδομάδα συναντηθήκαμε με δεκάδες στελέχη από μονάδες και φυλάκια του Βόρειου και Νότιου Έβρου, που η πλειοψηφία τους καθημερινά εκτελεί υπηρεσίες στο ποτάμι.

Το κύριο θέμα συζήτησης στις ”χακί” παρέες, εκτός από οφειλόμενα ποσά από υπηρεσίες που έχουμε αναφερθεί, είναι φυσικά το νομοσχέδιο υπεθα, το νέο μισθολόγιο και η επέκταση του επιδόματος στόλου.

Όσον αφορά το νέο νομοσχέδιο υπεθα, υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία για το εάν θα επιλυθεί το συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός και ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς.

Σχετικά με το νέο ειδικό μισθολόγιο που θα δίνει μεγάλες αυξήσεις στα στελέχη (αποκαθιστώντας το κύρος τους κατά τον ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο που το εισηγήθηκε, υπάρχει ικανοποίηση αν και θα ήθελαν το μισθολόγιο να εφαρμοστεί από το 2023.

Τέλος, για το επίδομα στόλου που με πρόταση του ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και το Μέγαρο Μαξίμου, θα επεκταθεί και σε στελέχη εκτός ΠΝ και Ειδικών Δυνάμεων, που εκτελούν ειδικές επιχειρήσεις, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από όλους τους στρατιωτικούς οι οποίοι δικαίως θεωρούν πως οι υπηρεσίες στο ποτάμι είναι ειδικές και δε διαφέρουν από αυτές των στελεχών του Στόλου.