13.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΤο 424 ΓΣΝΕ έχει ήδη κριθεί για το έργο και την...

Το 424 ΓΣΝΕ έχει ήδη κριθεί για το έργο και την προσφορά του από πολίτες και στελέχη που έδωσαν άκυρο σε …”καλοθελητές”

Του Ηλία Προύφα

Το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ”χακί” νοσοκομείο της χώρας, μετά το 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Με άριστα εξειδικευμένο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό προσωπικό, δίνει από την πρώτη ημέρα έναρξης της πανδημίας στη χώρα μας, τη δική του υγειονομική μάχη, απέναντι στο φονικό ιό.

Τόσο υπέρ των στελεχών, όσο και υπέρ των πολιτών, αφού είναι από τα πρώτα που διατέθηκαν στο Υπουργείο Υγείας, για την αντιμετώπιση του covid-19, το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, έχει καθιερωθεί και δικαίως ως ένα από τα πρωτοπόρα αντικόβιντ νοσοκομεία της χώρας.

Έχοντας αναλάβει να στελεχώσει το ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο της ΔΕΘ, να διεξάγει ετήσιες υγειονομικές εξετάσεις, να διεξάγει υγειονομικές εξετάσεις νεοσυλλέκτων, να περιθάλψει τα στελέχη της Μακεδονίας και της Ηπείρου, έχει αναλάβει και πάλι τη νοσηλεία και πολιτών με κόβιντ, αυτή τη φορά από το μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο 424.

Με αυταπάρνηση όλο το προσωπικό, έχοντας την έμπρακτη υποστήριξη της Διοίκησης και συγκεκριμένα του Ταξίαρχου Δκτη Γεώργιου Γκούβα, της Ταξιάρχου Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Φανής Τσομπανίδου, του Υποδιευθυντή, Συνταγματάρχη Απόστολου Μιχαηλίδη, των Διευθυντών κλινικών, δίνει καθημερινά, πραγματικά μεγάλη υγειονομική μάχη.

Είναι κάτι που το αναγνωρίζουν οι πάντες από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, του Γ’ΣΣ, των Διευθύνσεων Υγειονομικού, φορέων του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Υγείας, των Δήμων της Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, εκτός από ελάχιστους καλοθελητές, οι οποίοι αν και μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι οποίοι επικεντρώθηκαν με το πως εξήλθε από το νοσοκομείο πριν ένα μήνα περίπου ασθενής, λες και είναι το μοναδικό νοσοκομείο στον κόσμο που κατά την έξοδο των πολιτών δεν ζητούνται στοιχεία και όχι με το έργο που επιτελείται.

Όλα όσα λέγονται από καλοθελητές, συνήθως έχουν το λόγο και κυρίως το σκοπό τους, όμως η αλήθεια, όπως και το έργο που επιτελείται στο νοσοκομείο τους διαψεύδει.

Προσωπικά έχουμε μαρτυρίες και το καταθέτουμε, στελεχών και πολιτών, νοσηλευομένων ασθενών, και συγγενών τους, όπως και φορέων της πόλης, οι οποίοι έχουν ήδη κρίνει το έργο που επιτελείται στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, θετικά, δίνοντας στην κυριολεξία άκυρο στους…καλοθελητές.

Μπορεί ο… λύκος να χαίρεται στην αντάρα κατά τη λαϊκή ρήση, όμως η καταχνιά δεν κρατάει για πολύ…