13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤΟ 304 ΠΕΒ: ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΤΟ 304 ΠΕΒ: ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Αρ. ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Αυτές τις ημέρες βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσω ότι το στρατιωτικό προσωπικό του 304 ΠΕΒ στη συντριπτική του πλειοψηφία διατηρεί τη θέση του στο Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως.

            Είναι θετικό να διαπιστώνει κανείς την αποφασιστικότητα με την οποία η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει στοχεύσει την αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού του εργοστασίου.

            Η υψηλή εξειδίκευση των ένστολων στελεχών και του πολιτικού προσωπικού, έχει καταστήσει το 304 ΠΕΒ πρωτοπόρο στην ελληνική επικράτεια στην ανακατασκευή αρμάτων και έχει δώσει στρατηγικό πλεονέκτημα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

            Αποτελεί κεντρικής σημασίας γεγονός ότι η παρούσα ηγεσία δεν καταναλώνεται σε περιστασιακές αλλαγές του έμψυχου δυναμικού μειώνοντας την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου. Αντίθετα αποφασίζει ουσιαστικά να επενδύσει πάνω σε αυτό το προσωπικό εκφράζοντας επιτέλους και με έργα, όπως αρμόζει στην ιστορία του εργοστασίου, την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητές τους να κατακτήσουν ακόμα ψηλότερους στόχους στην πολυπόθητη αυτονομία των αρμάτων και άρα στην αυτονομία του Ελληνικού Στρατού στο πεδίο της μάχης. Τι υψηλότερος σκοπός για τον οποιοδήποτε στρατό ανά τον κόσμο από την ανεξαρτησία του από «σημερινούς φίλους» ή «αυριανούς εχθρούς».

            Δεν μπορώ φυσικά σε όλη αυτή την προσπάθεια να μην εγκωμιάσω και τη στάση στο ύψος των περιστάσεων της σημερινής διοίκησης του εργοστασίου στο πρόσωπο δύο ενάρετων αξιωματικών. Δύο ανθρώπων που από την ώρα που ανέλαβαν τα ηνία έδειξαν τη μέγιστη προσήλωσή τους στο στόχο.

Τόσο ο διοικητής όσο και ο υποδιοικητής της μονάδας έχουν πάρει τη βελτίωση της παραγωγής αλλά και τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών του 304 ΠΕΒ ως προσωπική του υπόθεση. Επί των ημερών τους το 304 ΠΕΒ έχει να επιδείξει επιτυχίες ευρηματικότητας και επιστημοσύνης.

Έχουν καταφέρει να εμπνεύσουν τόσο τα στελέχη των Ε.Δ. όσο και το φιλότιμο πολιτικό προσωπικό να ακολουθούν απαρέγκλιτα σε αυτά τα χνάρια της προσήλωσης. Σαν μεταξύ τους να γίνεται αγώνας ευγενούς άμιλλας για το ποιος θα είναι ο καλύτερος!!!!! Σύντομα μάλιστα θα μας καταστήσουν γνωστή απ’ ό,τι πληροφορούμαι, ακόμη μία επιτυχία από αυτές στις οποίες μας έχουν συνηθίσει!!

            Χρέος λοιπόν υμών των πολιτικών που εκπροσωπούμε το νομό Μαγνησίας είναι να παράσχουμε έμπρακτη στήριξη στην ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας. Η άρτια συνεργασία με την ηγεσία του ΥΕΘΑ είναι επιβεβλημένη σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ώστε να συνεχίσουμε να εξασφαλίζουμε στους δύο ανώτερους αξιωματικούς τις καλές συνθήκες για να συνεχίσουν στο δρόμο που ήδη έχουν χαράξει. Εμείς θα είμαστε εδώ για να βοηθάμε και μετά να καμαρώνουμε για την πρόοδο αυτής της μονάδας κόσμημα της περιοχής μας.