13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΤο ΥΠΕΘΑ στηρίζει στην πράξη τις εξαγγελίες Μητσοτάκη. Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου - Φλώρου...

Το ΥΠΕΘΑ στηρίζει στην πράξη τις εξαγγελίες Μητσοτάκη. Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Φλώρου μετά τις ανακοινώσεις

Του Ηλία Προύφα

Επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στηρίζοντας από τους πρώτους τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, συζήτησαν από κοινού, τρόπους διευκόλυνσης των οπλιτών θητείας καθώς και όσων στελεχών, οι οποίοι ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες 18- 24, επιθυμούν να εμβολιαστούν, λαμβάνοντας τα προνόμια που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Ήδη αναμένεται να συγκληθεί ευρεία σύσκεψη στην οποία θα κληθούν οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, προκειμένου να λάβουν σχετικές οδηγίες.

Διευκόλυνση με άδειες τις ημερομηνίες των εμβολιασμών, διευκόλυνση στη διαδικασία των ηλεκτρονικών ραντεβού από τους σχηματισμούς και τις μονάδες, είναι ορισμένα από τα μέτρα που εξετάζονται.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από σήμερα ανοίγει ακόμα ένα παράθυρο ελευθερίας για μια κατηγορία πολιτών που δοκιμάστηκαν αυτή την περίοδο, τους 940.000 νέους και νέες ηλικίας 18-25 ετών.

Όπως ανακοίνωσε, για τον ελεύθερο χρόνο τους, το Κράτος τούς προσφέρει προπληρωμένη κάρτα, την Κάρτα Ελευθερίας-Freedom Pass, αξίας 150 ευρώ, που αφορά στα εισιτήρια ταξιδιών τους, την είσοδό τους σε σινεμά, θέατρα, μουσεία.

Η κάρτα αυτή θα έχει τον ΑΜΚΑ του κάθε νέου που έχει ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση ή θα εμβολιαστεί προσεχώς. Θα εξαντλείται σταδιακά μέσω ειδικής εφαρμογής ή βεβαίωσης για όσους δεν διαθέτουν κινητό.