13.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΤο νέο ΑΣΣ με τις προβλέψεις των ''χακί'' σεναριολόγων...

Το νέο ΑΣΣ με τις προβλέψεις των ”χακί” σεναριολόγων…

Του Ηλία Προύφα

Τα σενάρια των επικείμενων κρίσεων, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει στο kranosgr, ήδη έχουν ξεκινήσει και μάλιστα διαδέχονται το ένα το άλλο. Η δύσκολη εξίσωση όπως δημοσιεύσαμε και πριν μέρες, είναι οι κρίσεις των αντιστρατήγων-υποστρατήγων, όπου όλα τα ονόματα θεωρούνται ισχυρά και η όποια επιλογή για παραμονή, αποστρατεία ή προαγωγή, θα αποτελέσει δύσκολη εξίσωση.

Επειδή λοιπόν όπως έχουμε γράψει ξανά, οι στρατιωτικοί δε πρέπει να τυγχάνουν κάποιας ευνοϊκής δημοσιογραφικής μεταχείρισης και όπως όλα τα δημόσια πρόσωπα, βουλευτές, υπουργοί, μητροπολίτες, πρόεδροι ΔΕΚΟ και οργανισμών του δημοσίου, θα πρέπει να αναφέρονται και αυτοί όταν πλησιάζει η ώρα του ”χακί” ανασχηματισμού τους, θα μεταφέρουμε τις τελευταίες ανεπίσημες πληροφορίες που κυκλοφορούν σε ”χακί” συζητήσεις, για το Στρατό Ξηράς, σχετικά με τη σύνθεση του νέου ΑΣΣ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία σενάρια, τα οποία προσωπικά εκτιμούμε, ότι θα είναι λίγο διαφορετικά στο τέλος, εάν σήμερα γινόταν οι κρίσεις, το πιθανότερο σχήμα, σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια από τις εκτιμήσεις, θα ήταν το παρακάτω:

Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης

Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος

Αντιστράτηγος Λεωνίδας Κακαβάς

Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης

Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας

Αντιστράτηγος Δημήτριος Κούκος

Αντιστράτηγος Γρυμπίρης Θεμιστοκλής

Αντιστράτηγος Γεώργιος Τζιτζικώστας

Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης

Αντιστράτηγος Κέλλης Γεώργιος

Αντιστράτηγος Παπαναγνώστου Ιωάννης.

Όπως γράψαμε, τα παραπάνω αποτελούν απλά σενάριο, που προκρίνεται σε συζητήσεις με εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη. Τον τελικό λόγο τον έχει το ΣΑΓΕ, το οποίο θα συγκληθεί εκτός απροόπτου τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021.

Έως τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν. Μη ξεχνάμε την παροιμία που χρησιμοποιείται κατά κόρον σε ανάλογες τοποθετήσεις ή εκλογή υπουργών, μητροπολιτών, Γενικών Γραμματέων κλπ, πως, ”Η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η αυγή μητροπολίτη”.

Ίδωμεν…