13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΤο θέμα των αποσπάσεων στο Στρατό Ξηράς, ενώπιον Βουλευτών και ''χακί'' συνδικαλιστών

Το θέμα των αποσπάσεων στο Στρατό Ξηράς, ενώπιον Βουλευτών και ”χακί” συνδικαλιστών

Του Ηλία Προύφα

Το θέμα εξόφθαλμων περιπτώσεων αποσπάσεων στο Στρατό Ξηράς, πρόκειται να τεθεί ενώπιον των Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ”χακί” συνδικαλιστών, την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα.

Στο περιθώριο συνέντευξης τύπου, της ΠΟΜΕΝΣ, για τις αδικίες εις βάρος στελεχών και των οικογενειών τους από το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ, παρουσίας βουλευτών, θα τεθεί όπως μαθαίνουμε και το θέμα καταγγελιών, εξόφθαλμων περιπτώσεων αποσπάσεων, προκειμένου το θέμα να ελεγχθεί και κοινοβουλευτικά.

Την ώρα που εκατοντάδες οικογένειες στρατιωτικών, αγωνιούν για τις μεταθέσεις, κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους διάγουν, όπως ακούμε, ”χακί βίον, ανθόσπαρτο”, αφού έχουν να μετακινηθούν για χρόνια, όχι μόνο από τον τόπο συμφερόντων τους, αλλά και από το πόστο, που η υπηρεσία τους τοποθέτησε με απόσπαση – διάθεση.

Πολυετείες αποσπάσεις, ”προσωποπαγείς” θέσεις, μακροχρόνιες διαθέσεις, θα πρέπει εφόσον υπάρχουν, να ελεγχθούν από το ΓΕΣ και να δοθούν απαντήσεις τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, καθώς και στην πλειοψηφία των στελεχών, για το ποιοι είναι οι λόγοι που σχηματισμοί, επιλέγουν συγκεκριμένα στελέχη, σε αποσπάσεις επί σειρά ετών.

Όλοι μπορούν να προσφέρουν και κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Πρωσοπαπαγείς θέσεις έχ μόνο οι Μητροπολίτες και οι Ηγούμενοι στα μοναστήρια.

Η επόμενη ημέρα μετά τις μεταθέσεις, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον…