13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤο ενδιαφέρον του Στρατηγού Σπανού για τη λεηλατημένη ''χακί'' εκκλησία των Αγίων...

Το ενδιαφέρον του Στρατηγού Σπανού για τη λεηλατημένη ”χακί” εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων

Του Ηλία Προύφα

Το προσωπικό του ενδιαφέρον για τη συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών στη στρατιωτική εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, ο Στρατηγός Διοικητής του Γ’ΣΣ, Αναστάσιος Σπανός.

Μετά το δημοσίευμα του kranosgr, με την έκκληση του απόστρατου Συνταγματάρχη του Μηχανικού, Χρήστου Μπουρδούβαλη, για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ιερός ναός των Αγίων Θεοδώρων, εντός του στρατοπέδου Ζιάκα, ο Στρατηγός Σπανός και προς τιμήν του, έδωσε εντολή στο Μηχανικό του Γ’ΣΣ, αρχικά να ελέγξει κάνοντας αυτοψία και άμεσα να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που υπάρχουν και το τι απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σε μήνυμά του ο απόστρατος Συνταγματάρχης του Μηχανικού, Χρήστος Μπουρδούβαλης, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά όλες τις επαφές, προωθώντας το θέμα της διάσωσης της εκκλησίας, αναφέρει χαρακτηριστικά για τον ιερό ναό:

”Σήμερα είναι λεηλατημένη και κακοποιημένη από τους ναρκομανείς. Τα υπολείματα της Αγίας Τράπεζας, το οριζόντιο σπασμένο μάρμαρο  χρησιμοποιείται για την λήψη κοκαϊνης απο νέα παιδιά.!Συχνά μέσα στον ναό υπάρχουν ακαθαρσίες, φωτιές, σκουπίδια, σύμβολα σατανιστικά σε τοίχους, σκουπίδια και διάσπαρτες σύριγγες παντού!!

Εχει εγκαίνια (θυρανοίξια)  ως ναός απο τον προηγούμενο Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σπυρίδωνα. Ο σημερινός Επίσκοπος  κκ Βαρνάβας έχει ενημερωθεί για την συνεχή βεβήλωση της εκκλησίας , ΟΜΩΣ, δεν έχει γίνει το παραμικρό, έτσι νομίζω. Επανειλημένα έχω ενοχλήσει όλους, δηλαδή ΓΕΕΘΑ, Υπουργείο Άμυνας, Μητροπολίτη, Διευθυντή Θρησκευτικού του ΓΕΣ, Διευθυντή Θρησκευτικού Γ ΣΣ, τους δύο Δημάρχους της περιοχής, όλους τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, τον κ Περιφερειάρχη……”