13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΤο Διδυμότειχο τιμά τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση

Το Διδυμότειχο τιμά τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση

Του Ηλία Προύφα

Διήμερη περιοδεία στον Έβρο, πραγματοποιεί από σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του, η Αλεξανδρούπολη, όπου μαζί με το Διοικητή του Δ’ΣΣ, Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και τον τ. Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου του, νυν Μέραρχο Αλαξενδρούπολης, Υποστράτηγο Παναγιώτη Καβιδόπουλο, θα παρευρεθούν στον εορτασμό απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης, που θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 12ης Μεραρχίας.

Το απόγευμα και εφόσον πρώτα θα ενημερωθεί, όπως πάντα και για τα επιχειρησιακά θέματα των μονάδων της πρώτης γραμμής, μεταβαίνοντας πιθανόν και σε φυλάκια του ποταμού Έβρου, θα μεταβεί στην πόλη του Διδυμοτείχου, όπου αύριο Κυριακή θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης.

Στον αυριανό εορτασμό μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θα ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Διδυμοτείχου.

Η σχετική απόφαση πέρασε ομόφωνα κατά την τελευταία συνεδρίαση (04/05) του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου. «Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή του Διδυμοτείχου, όπου έγινε γνωστός και για την πολύτιμη προσφορά του και στον μαζικό αθλητισμό. Είναι εμπνευστής του αγώνα “Κάστρου Διδυμοτείχου”, που ξεκίνησε την εποχή που υπηρέτησε στην περιοχή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου. Ο κ. Λαλούσης έχει διατελέσει επιτελάρχης της 12ης Μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη το 2011, Διοικητής της 16ης Μεραρχίας στο Διδυμότειχο το 2016 και Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού το 2019.

Παράλληλα ο Δήμος Διδυμοτείχου, θα προχωρήσει στην ονοματοδοσία της μέχρι πρότινος οδού ”Νίκης” σε ”XVI 12ης” Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.