13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΤο δείπνο Χαρδαλιά στη ΛΑΦ Θεσσαλονίκης

Το δείπνο Χαρδαλιά στη ΛΑΦ Θεσσαλονίκης

Του Ηλία Προύφα

Με το νέο Στρατηγό Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Ιωάννη Τσιόπλο, του Γ’ΣΣ/NRDC-GR, Πάρι Καπραβέλο και Διοικητές σχηματισμών της περιοχής ευθύνης του Γ΄ΣΣ, δείπνησε χθες βράδυ στην ”πληγωμένη” από τις καθημερινές καταγγελίες ΛΑΦ Θεσσαλονίκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αν και για το μέρος που επελέγη για το δείπνο, δεν ακούγονται τα καλύτερα τον τελευταίο καιρό, τα οποία μάλιστα γράφονται σχεδόν καθημερινά ως καταγγελίες στο διαδίκτυο και δεν έχουν διαψευστεί, η βραδιά ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν υπέροχη.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, τιμά πάντα τους διοικητές των σχηματισμών και σε όλες τις περιοδείες του, συναντιέται και εκτός μονάδων μαζί τους.

Χθες ήταν μια καλή ευκαιρία να ακούσει για μία ακόμη φορά τις απόψεις των Διοικητών, οι οποίοι σε ένα μήνα θα κριθούν.

Όσον αφορά το νέο Σωματάρχη, Αντιστράτηγο Καπραβέλο, από την ερχόμενη Δευτέρα που θα παραλάβει το σχηματισμό και θα είναι αυτός ο υπεύθυνος (μέχρι σήμερα δεν έχει δικαίωμα υπογραφής και ευθύνης, απλά ενημερώνεται), αναμένεται να αλλάξει πολλά, αρχής γενομένης και από τη ΛΑΦ Θεσσαλονίκης.

Εάν κρίνουμε από τη θητεία του ως Διοικητή της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας ”ΠΟΝΤΟΣ”, όπου η παροχή υπηρεσιών σε στελέχη και τις οικογένειές τους, από στρατιωτικές εκμεταλλεύσεις (ΛΑΦ, Πρατήριο, ΚΑΑΥ), ήταν από τις καλύτερες στην Ελλάδα, θεωρείται κάτι παραπάνω από αναμενόμενο ότι ξεκινά νέα εποχή και στη ΛΑΦ Θεσσαλονίκης.

Και επειδή τα γραπτά μένουν, μπορεί να ανατρέξει κάποιος σε δημοσιεύματα της περιόδου εκείνης και στο kranosgr, για τις στρατιωτικές εκμεταλλεύσεις της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας. Εξάλλου ο σημερινός εκπρόσωπος τύπου του Γ’ΣΣ/NRDC-GR, Συνταγματάρχης Πασχάλης Καμπούρης, βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο Κιλκίς, τα γνωρίζει και μπορεί να τα παραθέσει.