13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΤο γεύμα Δένδια στους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων

Το γεύμα Δένδια στους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων

Σε εστιατόριο στο Κολωνάκι παρέθεσε γεύμα- προ ημερών-στη νέα στρατιωτική ηγεσία ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέφαγε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Δημήτρη Χούπη, τον αρχηγό ΓΕΣ, Γιώργο Κωστίδη, τον αρχηγό ΓΕΝ Δημήτρη Κατάρα και τον αρχηγό ΓΕΑ Δημοσθένη Γρηγοριάδη, βάζοντας επί τάπητος όλες τις ανοιχτές υποθέσεις του υπουργείου.

Σύμφωνα με την iapopsi.gr το τραπέζι παραβρέθηκε ο γενικός διευθυντής της διεύθυνσης εξοπλισμών, Αριστείδης Αλεξόπουλος, αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού, Δημήτρης Περδίκης.

Όλοι μίλησαν για το άριστο κλίμα που επικράτησε. Ένα θέμα πάντως τους καίει. Είναι η απροθυμία μαθητών Λυκείου να δηλώσουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης παρατηρείται ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός παραιτήσεων σπουδαστών, κυρίως κατά τους πρώτους μήνες της φοίτησης τους στις συγκεκριμένες παραγωγικές σχολές.

Ένας από τους λόγους αποστροφής των νέων στη στρατιωτική καριέρα είναι και οι χαμηλές αμοιβές. Η αμοιβή του σπουδαστή της Σχολής Ευελπίδων είναι 157,5 ευρώ τον μήνα και του σπουδαστή της Σχολής Αστυνομίας είναι 646,8 ευρώ.