13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑ«Το βιβλίο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους» - Μια εκδήλωση της ΟΛΥΜΠΟΣ στο...

«Το βιβλίο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους» – Μια εκδήλωση της ΟΛΥΜΠΟΣ στο Μακρυχώρι

Μια πλούσια συζήτηση για την ανεκτίμητη αξία της ανάγνωσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν, όσοι βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τεμπών στο Μακρυχώρι.

Κεντρικό πρόσωπο ο διακεκριμένος Έλληνας συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, σε μια εκδήλωση για την στήριξη της φιλαναγνωσίας και του καλού βιβλίου, την οποία διοργάνωσε η γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ σε συνεργασία με την βιβλιοθήκη Ραψάνης, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας.

Ο Χρήστος Χωμενίδης, επισήμανε, μεταξύ των άλλων, την ανάγκη τα σχολικά βιβλία να γίνουν ελκυστικότερα για τα παιδιά καθώς την αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας της λογοτεχνίας στα σχολεία. «Αν το κράτος σκέφτονταν όπως ο Καποδίστριας με τις πατάτες» το βιβλίο θα ήταν πιο διαδεδομένο, σχολίασε.

Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, απηύθυναν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Κολλάτος.

Η εταιρεία προσέφερε σε όλους τους συμμετέχοντες από μια υφασμάτινη σακούλα γεμάτη με προϊόντα ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ στη Βιβλιοθήκη Ραψάνης χορηγήθηκε ένας αριθμός σημαντικών λογοτεχνικών βιβλίων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του συγγραφέα και του Δήμου Τεμπών, σε ταβέρνα του Μακρυχωρίου.