13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤο αφεντικό της THEON Κρίστιαν Χατζημηνάς νέος Πρόεδρος στην Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών...

Το αφεντικό της THEON Κρίστιαν Χατζημηνάς νέος Πρόεδρος στην Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε)

Πραγματοποιήθηκαν στη Βάρκιζα οι εκλογές της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όπου ψήφισε η πλειοψηφία.Τη θέση του Προέδρου αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Α’ Αντιπρόεδρος, κύριος Κρίστιαν  Χατζημηνάς, αντικαθιστώντας ύστερα από δέκα χρόνια τον Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο. Από τα δεκατρία μέλη του Δ.Σεπανεκλέγησαν τα έντεκα, με καινούργιες προσθήκες τον κύριο Κώστα Γεράρδο, Διευθύνων Σύμβουλο της Πλαίσιο Computer,  και την κυρία Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

«Εκ μέρους του νέου Δ.Σ., ευχαριστούμε θερμά τον Βασίλη Αποστολόπουλο για την πολύτιμη προσφορά του, επί 10 συναπτά και πλέον χρόνια, στη δημιουργία μιας δραστήριας και δυναμικής Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών,η οποία επί ημερών του ενίσχυσε το διεθνές προφίλ της.  Με την ουσιαστική συμβολή και πρωτοβουλίες του, η Ένωση μπόρεσε να αναδείξει τις σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις και να ευθυγραμμιστεί με τις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες της χώρας», δήλωσε ο νέος Πρόεδρος, κύριος Κρίστιαν Χατζημηνάς, ο οποίος υπηρετεί την Ένωση περισσότερο από τριάντα χρόνια. «Ευχαριστώ θερμά τα μέλη για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη. Όλοι μαζί, θα προσπαθήσουμε να ανασυντάξουμε τον πρωτογενή μας τομέα και τη βιομηχανία, να προωθήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να ενισχύσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αναπτυχθεί βιώσιμα. Ονειρευόμαστε μια χώρα αυτόνομη και ανεξάρτητη, που θα επενδύει στους ανθρώπους της».

Με τη σειρά του, ο απερχόμενος Πρόεδρος, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος επισήμανε«Εύχομαι καλή επιτυχία στον Κρίστιαν Χατζημηνά, ο οποίος είμαι σίγουρος ότι  θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την Ένωση,  θα αναπτύξει τις διεθνείς συνεργασίες της και θα προωθήσει την υφιστάμενη μας ατζέντα. Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη και τους συνεργάτες που για δέκα χρόνια στήριξαν το έργο μας και βοήθησαν ώστε η Ε.ΕΝ.Ε να φτάσει στο σήμερα, εκ των δυναμικότερων και πλέον επιδραστικών φορέων της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας, σύμμαχο ανάπτυξης και καταλύτη υπεραξίας για το Ελληνικό Επιχειρείν που όλοι υπηρετούμε».

Τέλος, κατά τη διάρκεια των ομιλιών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις που συντονίζει η Ένωση μέσω του διεθνούς βραχίονά της, της Ε.ΕΝ.Ε International, για τη μεγιστοποίηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και για τις προοπτικές συνεργασίαςτους με φορείς, ιδρύματα, ενώσεις και άλλους επιχειρηματικούς οργανισμούς του εξωτερικού.

Αναλυτικά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα:

  1. Χριστιανός Χατζημηνάς, Πρόεδρος | EFA GROUP
  2. Χάρης Βαφειάς, Αντιπρόεδρος Α’ | STEALTHGAS
  3. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος | ALDEMAR RESORTS
  4. Αρμόδιος Γιαννίδης, Αντιπρόεδρος  | VITEX – ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΙΔΗ
  5. Θωμάς Αποστολίδης,Γενικός Γραμματέας  | ELIKON
  6. Γεώργιος Αλεξανδράτος,Ταμίας | APOLLONIA LINES
  7. Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος,Μέλος, Επίτιμος Πρόεδρος| ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
  8. Ναταλία Βαγιωνή, Μέλος | FRESH LINE
  9. Χάρης Δασκαλάκης,Μέλος | BCA GROUP
  10. Γιώργος Καλαβρουζιώτης, Μέλος | EUNICE ENERGY GROUP
  11. Κώστας Γεράρδος, Μέλος |ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS
  12. Σοφία Εφραίμογλου, Μέλος | ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
  13. Βασίλης-Παύλος Τρίκαρδος, Μέλος | ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ & Β.Ι.ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ

Παύλος Ευθυμίου, Γενικός Διευθυντής Ε.ΕΝ.Ε και e.o. Μέλος Δ.Σ.

Αναπληρωματικά Μέλη Δ.Σ.:

ΟρέστηςΌμραν, HeadofE.EN.EInternational, DLAPIPER

ΕυάγγελοςΓκιζελής, GizelisRoboticsS.A.

ΘεόφιλοςΒασιλειάδης, ΚΑΡΙΕΡAAE

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Κρίστιαν Χατζημηνά:

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς είναι Πρόεδρος του EFA GROUP, κορυφαίου παρόχου υπηρεσιών και κατασκευαστικού Ομίλου εταιριών, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στις παγκόσμιες αγορές της Αεροδιαστημικής, Άμυνας, Υψηλής Τεχνολογίας και Ασφάλειας. Με ναυαρχίδα τη ΤΗΕΟΝ SENSORS, που αποτελεί σήμερα τη μοναδική Ελληνική ηγέτιδα εταιρία σε παγκόσμιο επίπεδο στην αγορά συστημάτων νυχτερινής όρασης, o Όμιλος αποτελείται επίσης από διεθνείς εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, όπως η EFA VENTURES, η SCYTALYS και η ES SYSTEMS.  Ο κ. Χατζημηνάς είναι απόφοιτος από το Πανεπιστήμιο Columbia με B.A. στην Οικονομία (Magna cum laude) και από το Wharton Business School της Πενσυλβάνιας με MBA στον τομέα των Επιχειρήσεων και των Οικονομικών. Σήμερα διατελεί επίσης ιδρυτής και επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Wharton της Ελλάδας.