13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤούρκος αντιναύαρχος κατηγορεί την Ελλάδα και το PKK για τις φωτιές

Τούρκος αντιναύαρχος κατηγορεί την Ελλάδα και το PKK για τις φωτιές

Την ώρα που η Τουρκία φλέγεται απ’ άκρη σ’ άκρη κι ενώ υπάρχουν οξύτατες αντιδράσεις Τούρκων πολιτών για αδράνεια της κρατικής μηχανής και ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα, υπάρχουν φωνές που θέλουν να ρίξουν το «ανάθεμα» σε φανταστικούς εχθρούς, όπως η Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η Yeni Safak, ο απόστρατος αντιναύαρχος Cihat Yaycı, προσκεκλημένος στο κανάλι TVNET, έριξε το φταίξιμο για τις πυρκαγιές στην Τουρκία στην Ελλάδα και το PKK!

Σημειώνοντας ότι τα μέρη όπου ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν τα πιο εύφορα εδάφη της χώρας, ο Yaycı είπε: «Η πυρκαγιά σε αυτές τις περιοχές δεν προκλήθηκε από ατύχημα ή από αμέλεια, υπάρχει πρόθεση εδώ. Είμαστε αντιμέτωποι με την τρομοκρατία της Ελλάδας και του PKK».

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της Yeni Safak, έκθεση του Ιδρύματος Πολιτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας SETA, που έχει έδρα του την Άγκυρα, αναφέρει ότι «κατά την πρώτη περίοδο δασικής δολιοφθοράς, τρομοκράτες, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν ιδεολογικά και τεχνικά στα στρατόπεδα στην Ελλάδα, ξεκίνησαν δασικές πυρκαγιές στην Τουρκία. Από το 1994, έχει καλυφθεί ευρέως από μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι το PKK ξεκίνησε πυρκαγιές, ειδικά στις τουριστικές περιοχές της Τουρκίας».

«Στη δεκαετία του ’90, το PKK συνέχισε τη σαμποτάζ του στα δάση κυρίως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Η τρομοκρατική οργάνωση έκαψε μόνο μέσα σε μία νύχτα το 1997 650 εκτάρια δασικής έκτασης και 200 ​​εκτάρια κήπων στην Αττάλεια και ταυτόχρονα επιχείρησε σαμποτάζ στο Manavgat και στο Belek. Δυστυχώς, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις πυρκαγιές στην Τουρκία» προσθέτει ακόμη η Yeni Safak.