13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΤου Έβρου τα παράξενα... Η απόσυρση της υποψηφιότητας Καραβασίλη και η κάθοδος...

Του Έβρου τα παράξενα… Η απόσυρση της υποψηφιότητας Καραβασίλη και η κάθοδος Χουδελούδη στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Του Ηλία Προύφα

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε μία σημαντική εξέλιξη στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όταν ο φερόμενος ως υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Καραβασίλης, απέσυρε την υποψήφιότητά του.

Άνθρωπος του τουρισμού (Διευθυντής της ξενοδοχειακής αλυσίδας Grecotel στην Αλεξανδρούπολη), γνωστός στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, είχε ξεκινήσει να ετοιμάζει συνδυασμό που όπως είχαμε δημοσιεύσει στο kranosgr, θα συμμετείχαν και αρκετοί ένστολοι.

Ένας από αυτούς ήταν και ο απόστρατος Αξιωματικός του Πυροβολικού Πάρις Παρισίδης, συμμαθητής από το σχολείο με το νυν Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελουδη.

Ενώ όλα προχωρούσαν κανονικά, εντελώς ξαφνικά ο Δημήτρης Καραβασίλης, απέσυρε την υποψηφιότητά του, αφήνοντας ένα μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων υποψηφίων, από όλα τα στρώματα της κοινωνία του Έβρου, χωρίς επικεφαλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, οι διεργασίες που ακολούθησαν ήταν άμεσες για την εξεύρεση προσώπου κοινής αποδοχής ως επικεφαλή και αυτό για να μη προλάβει και διαλυθεί, ο σκληρός πυρήνας του συνδυασμού Καραβασίλη.

Οι συζητήσεις, οι παρεμβάσεις και οι επαφές που έγιναν κατέληξαν στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, για υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, απέναντι στο νυν Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, από τον οποίο υπάρχουν οι πρώτες ανεπίσημες αποχωρήσεις προς τον Άγγελο Χουδελούδης.

Ηλίας Δαστερίδης, Γιάννης Ναϊτίδης, Αναστάσιος Σεραφειμίδης και ο συνάδελφος Τάσος Παλαιστίδης, ακούγεται πως είναι έτοιμοι να μεταπηδήσουν στο στρατόπεδο Χουδελούδη.

Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι, ο Αρχηγός ΓΕΣ, αν και πρόβαλε σθεναρές αντιρρήσεις, τελικά κάμφθηκε και είπε το ναι, αφού συμβουλεύτηκε και τον ”χακί” μέντορά του, ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Εξάλλου τι σε αυτές τις εκλογές τι στις επόμενες, κάποια στιγμή αυτό θα γινόταν…

Μέσα στο επόμενο διάστημα με πιθανότερη ημερομηνία μετά τις εκλογές της 21ης Μαϊου, για να μην υπάρξουν πολιτικές αναταράξεις, ο Αντιστράτηγος Χουδελούδης, θα υποβάλει την παραίτησή του και θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τον προεκλογικό αγώνα του Οκτωβρίου.

Το παραπάνω ευφάνταστο πρωταπριλίατικο σενάριο μας, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, μακριά από πολιτική και κυρίως τοπικίστικη μικροπολιτική, συνεχίζει απερίσπαστος το έργο του στο ΓΕΣ, έχοντας ”χακί” χρόνια ακόμη μπροστά του.

Όσον αφορά το νυν Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, καθημερινά δυναμώνει και περισσότερο.

Καλή Πρωταπριλιά, με υγεία!