13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤουρκικός παροξυσμός: «Υπό κατοχή» αρκετά νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου!

Τουρκικός παροξυσμός: «Υπό κατοχή» αρκετά νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου!

Ο Ερντογάν «χαράζει» το δρόμο και τα τουρκικά ΜΜΕ σιγοντάρουν…

Αμέτι μουχαμέτι να πείσουν τη διεθνή κοινή γνώμη ότι αρκετά νησιά του Αιγαίου βρίσκονται… παρανόμως στην ελληνική επικράτεια τα τουρκικά ΜΜΕ, ακολουθώντας την «εμπρηστική» ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δεν σταματά να εκτοξεύει απειλές προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι αρκετά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες είναι υπό ελληνική «κατοχή», με Τούρκο στρατιωτικό αναλυτή να παρουσιάζει στον «αέρα» του CNN Turk χάρτη όπου «βαφτίζει» τουρκικά ελληνικά νησιά συγκεκριμένων περιοχών. Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο εν λόγω χάρτης απεικονίζει και την εμβέλεια των S-300 από την Κρήτη και την Κύπρο.

«Κάποια νησιά, νησίδες και βραχονησίδες είναι υπό κατοχή της Ελλάδας, ενώ δεν τα δικαιούται. Να το επαναλάβω; Είναι υπό κατοχή. Nαι, αυτή είναι η πραγματική κατάσταση», ανέφερε ο αναλυτής Μετέ Γιαράρ. Με την απίθανη αυτή «ανάλυση», μάλιστα, συμφώνησε και ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Hurriyet», Αχμέτ Χακάν,  λέγοντας: «βέβαια, αυτό που λέει ο πρόεδρος, είναι και αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη αντίδραση της Ελλάδας».

Όπως εξηγεί ο ανταποκριτής, ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει ένα νέο αφήγημα στην Τουρκία, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί απειλή για την Τουρκία και μερικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται πως το υιοθετούν.