13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤι συμβαίνει με την ρωσική προέλαση;- Εκνευρισμός στη Μόσχα από τη σθεναρή...

Τι συμβαίνει με την ρωσική προέλαση;- Εκνευρισμός στη Μόσχα από τη σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών

Αυτό που φαινόταν ως “ρωσικός περίπατος” μέχρι το Κίεβο, φαίνεται να μετατρέπεται σε προβληματική κατάσταση για το Κρεμλίνο. Αυτό τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί η Δύση η οποία μέσω διάφορων διαρροών, βλέπει απώλεια του τέμπο της ρωσικής επίθεσης λόγω της ισχυρής αντίσταστης των Ουκρανών αλλά και υλικοτεχνικών προβλημάτων.

Επίσης, διαρρέεται πως στο ρωσικό επιτελείο υπάρχει εκνευρισμός.

Για αρχή, σύμφωνα με το αμερικανικό Fox News, αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, ο οποίος φυσικά δεν κατονομάζεται, αποκάλυψε στο δίκτυο σήμερα Σάββατο, ότι στη Μόσχα επικρατεί εκνευρισμός καθώς έχει χαθεί ο ρυθμός, έχει χαθεί το “μομέντουμ” της ρωσικής επίθεσης.

“Έχουμε ενδείξεις ότι στους Ρώσους επικρατεί ένας αυξανόμενος εκνευρισμός από την απώλεια του μομέντουμ της επίθεσης στα βόρεια της Ουκρανίας”, τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος, ενώ πρόσθεσε: “Επίσης βλέπουμε βιώσιμη ουκρανική αντίσταση. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε, σύμφωνα με ότι βλέπουμε, ότι αυτή η αντίσταση είναι μεγαλύτερη από αυτή που περίμεναν οι Ρώσοι.

Προς το παρόν, οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται περίπου 30 χιλιόμετρα από το Κίεβο.

WSJ: Ουκρανικές μονάδες και πολίτες αποκρούουν τις ρωσικές επιθέσεις

Σύμφωνα με την αμερικανική Wall Street Journal, ουκρανικές δυνάμεις αλλά και χιλιάδες εθελοντές που έσπευσαν να πολεμήσουν για να υπερασπιστούν την πόλη τους, ξαναπαίρνουν τον έλεγχο του Κιέβου. Νωρίτερα Ρώσοι στρατιώτες αλλά και μονάδες καλημένες με πολιτικά ρούχα προσπάθησαν να μπουν στην πρωτεύουσα, ενώ η Ρωσία βομβάρδιζε από αέρος και αερομεταφερόμενες δυνάμεις προωθούνταν σε όλη τη χώρα.

Βρετανία: Η ρωσική προέλαση έχει επιβραθυνθεί λόγω υλικοτεχνικών προβλημάτων και σθεναρής αντίστασης

Η ρωσική προέλαση στην Ουκρανία έχει προσωρινά επιβραδυνθεί, πιθανόν λόγω υλικοτεχνικών προβλημάτων και της σθεναρής αντίστασηςv που συναντά, ανέφερε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

“Η ταχύτητα της ρωσικής προέλασης έχει προσωρινά επιβραδυνθεί πιθανόν ως αποτέλεσμα οξέων υλικοτεχνικών προβλημάτων και της σθεναρής ουκρανικής αντίστασης”, λέει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, σε ένα επικαιροποιημένο tweet, έπειτα από αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών.

“Οι ρωσικές δυνάμεις προσπερνούν πολύ μεγάλα πυκνοκατοικημένα κέντρα, αφήνοντας πίσω τους δυνάμεις για να τα περικυκλώσουν και να τα απομονώσουν. Στις συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κίεβο είναι πιθανό να ενεπλάκησαν περιορισμένες δυνάμεις ρωσικών μονάδων που είχαν από πριν πάρει θέση. Η κατάληψη του Κιέβου παραμένει ο πρωταρχικός στρατιωτικός στόχος της Ρωσίας”.

Την ίδια ώρα, ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας είπε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ενοχληθεί από αυτό που οι ΗΠΑ πιστεύουν πως είναι μια “βιώσιμη” ουκρανική αντίσταση.

“Γνωρίζουμε πως δεν έχουν καταγράψει την πρόοδο που θα ήθελαν, ιδίως στον βορρά. Έχουν ενοχληθεί που συναντούν μια πολύ αποφασιστική αντίσταση”, είπε ο αξιωματούχος, χωρίς να παράσχει στοιχεία.

“Τους έχουν κόψει την ταχύτητα”, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr