13.3 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΤι περιμένουν οι ΕΠΟΠ από το Νίκο Δένδια

Τι περιμένουν οι ΕΠΟΠ από το Νίκο Δένδια

Του Ηλία Προύφα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες και οι οικογένειές τους, την πρώτη ομιλία του Νίκου Δένδια, ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, στη δεύτερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αύριο Δευτέρα 3 Ιουλίου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων βουλευτών των 8 κομμάτων που εξελέγησαν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Την Τρίτη 4 Ιουλίου θα γίνει η εκλογή προεδρείου της ΒτΕ, ενώ την Πέμπτη 6 Ιουλίου θα ξεκινήσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 8 Ιουλίου, οπότε η κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, οι βουλευτές και κυρίως τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία έχουν πάρει τους φακέλους, με τις προτεραιότητες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο προχθεσινό υπουργικό συμβούλιο, αναμένεται να τοποθετηθούν δίνοντας το στίγμα της νέας κυβέρνησης.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις το λόγο θα λάβει τόσο ο νέος Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας καθώς και οι δύο ΥΦΕΘΑ, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί από τη στρατιωτική ηγεσία, το Γενικό Γραμματέα Αντώνη Οικονόμου και τους συνδικαλιστές, για τα ”καυτά” προβλήματα κυρίως του προσωπικού.

Το πρώτο που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν είναι η υπόσχεση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για επίλυση του συνταξιοδοτικού των Επαγγελματιών Οπλιτών. Η αγωνία χιλιάδων στελεχών, που αποτελούν τη ”ραχοκοκαλιά” του στρατεύματος και των οικογενειών τους έχει φθάσει στο κατακόρυφο, αφού πλησιάζει ο καιρός που εάν δεν βρεθεί λύση, οι πρώτοι Επαγγελματίες Οπλίτες, θα δουν την πόρτα της εξόδου από το στράτευμα, με ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή οικονομική καταστροφή.

Όσοι επιθυμούν να αποχωρήσουν θα πρέπει να μπορούν με ανθρώπινες όμως εργασιακά συνθήκες, αξιοπρεπώς, με σύνταξη, όπως και όσοι θέλουν να παραμείνουν και μετά τα 50 έτη, επίσης να έχουν αυτό το δικαίωμα.

Ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος χαρακτηρίζεται για τη σοβαρότητα και την ειλικρίνειά του, γι ‘ αυτό και εισέπραξε ρεκόρ ψήφων στο νότιο τομέα Αθήνας (100.000), θα πρέπει να ενημερωθεί για το συνταξιοδοτικό – βαθμολογικό των Επαγγελματιών Οπλιτών και να τοποθετηθεί, όπως και ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει τονίσει πολλές φορές ότι, η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ισχύσει στο ακέραιο…

Τα χαμηλόβαθμα στελέχη, που είναι χιλιάδες και κατά χιλιάδες στήριξαν με τις οικογένειές τους την κυβέρνηση αναμένουν, όχι ένα μετεκλογικό ”ρουσφέτι”, αλλά την επίλυση ενός δίκαιου αιτήματος…