13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΤι ζήτησε ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χ....

Τι ζήτησε ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χ. Λαλούση

Του Ηλία Προύφα

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, πολύ πριν αρχίσουν οι συσκέψεις στον κρατικό μηχανισμό για τον covid-19, είχε προνοήσει και είχε οργανώσει με τέτοιο τρόπο τις Ένοπλες Δυνάμεις, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν όσο ποιο ”αναίμακτα” γίνεται την πανδημία του Koρωνοϊού, κάτι του οποίο πέτυχε απόλυτα.

Παρά τη μαζικότητα του ”χακί” πληθυσμού, τα ποσοστά σε περιστατικά στελεχών και οπλιτών, είναι από τα μικρότερα στον κρατικό μηχανισμό.

Πλέον ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα, πραγματοποιώντας εβδομαδιαίες συσκέψεις με τους Διευθυντές Υγειονομικού, έχει δώσει εντολή στον ΑΓΕΣ Χαράλαμπο Λαλούση, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο στις μονάδες καθώς και στο ΣΥΠΟ Πετροχωρίου Ξάνθης, όπου παρατηρήθηκαν κρούσματα στην περιοχή.

Την άλλη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ορκωμοσία νεοσυλλέκτων, πολλοί από τους οποίους κατάγονται από τις ”πληγείσες” ορεινές περιοχές της Ξάνθης.

Η εντολή του Υπουργού ήταν ξεκάθαρη, να ληφθούν όλα τα μέτρα για την αποφυγή μεταφοράς πιθανών κρουσμάτων εντός των στρατοπέδων. Μάλιστα ζήτησε καθημερινή πλήρης ενημέρωση.

Σωστός…