13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΤι ζήτησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος από την 1η Στρατιά

Τι ζήτησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων. Φλώρος από την 1η Στρατιά

Του Ηλία Προύφα

Άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας που πλήττει κυρίως την Αττική, ζήτησε από τη Λάρισα όπου βρίσκεται, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ευρισκόμενος στη Θεσσαλική πρωτεύουσα για την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 1ης Στρατιάς, από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, στον Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, είχε συνεχή επικοινωνία με τους επιτελείς τους στην Αθήνα, δίνοντας μάλιστα εντολή οι Ένοπλες Δυνάμεις, να βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου εφόσον απαιτηθεί και ζητηθεί από την πολιτική προστασία, να τεθούν στη διάθεση του κρατικού μηχανισμού, υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Οι επόμενες ώρες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θεωρούνται κρίσιμες για την πορεία και κυρίως τις συνέπειες του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα και ορισμένες περιοχές με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης και τον συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών, με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να είναι και πάλι έτοιμες να ριχθούν στη μάχη της κακοκαιρίας.