13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤι ζήτησε ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος για τους ΕΟΘ

Τι ζήτησε ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος για τους ΕΟΘ

Του Ηλία Προύφα

Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στο kranosgr, 37 Αντισυνταγματάρχες του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι συμπλήρωσαν το προβλεπόμενο όριο ηλικίας και είναι να αποστρατευτούν, ζήτησαν να παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία ως ΕΟΘ.

Πρόκειται για στελέχη με μέσο όρο ηλικίας τα 52 έτη, τα οποία για πολλούς λόγους και κυρίως οικονομικούς, ζητούν να παραμείνουν στο στράτευμα.

Σε επικοινωνία που είχε Αντισυνταγματάρχης με το kranosgr εξέφρασε την αγωνία του για το θέμα, αφού σύμφωνα με όσα ανεπίσημα ακούγονται, θα παραμείνουν στο στράτευμα μόνο 22 από τους 37 ενδιαφερόμενους Αντισυνταγματάρχες.

Αν και όπως αναφέραμε δεν είναι κάτι επίσημο, ωστόσο δεν αποκλείεται όπως συζητείται στα ”χακί” πηγαδάκια αυτό το ενδεχόμενο, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις, κάτι όμως που δεν αφορά τους ΕΟΘ, άσχετα εάν κάποιοι το επικαλούνται.

Όπως τονίζει Αντισυνταγματάρχης, ”Προς τιμήν του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, είναι της άποψης να παραμείνουν όλοι όσοι το ζήτησαν”, κάτι που για να υλοποιηθεί, απομένει να λάβει και την υπουργική υπογραφή.