13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;-Μετακίνηση ολόκληρου τουρκικού συντάγματος στην Αδριανούπολη

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;-Μετακίνηση ολόκληρου τουρκικού συντάγματος στην Αδριανούπολη

Περίπου 300 οχήματα και άρματα μάχης ενισχύουν την τουρκική 54η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού

Η Άγκυρα έστειλε με το φως της ημέρας μια ολόκληρη μονάδα του τουρκικού στρατού στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της 54ης Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού στα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία.   

  

  

Σε σχετική ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο αναφέρονται συνοδεία βίντεο τα εξής: “Ο στρατός μας άρχισε να συγκεντρώνεται στην Ελληνοβουλγαρική συνοριακή γραμμή. Τεθωρακισμένες μονάδες μαζί με μονάδες Κομάντος, ρυμουλκούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα αποτελούμενα από 300 οχήματα, μετακινήθηκαν στην Αδριανούπολη”.

Μιλάμε για το χερσαίο τμήμα του Έβρου στο οποίο οι Τούρκοι όπως φαίνεται και μετά την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών το 2018, έχουν μια ιδιαίτερη επιμονή και αγάπη, αφού πρόκειται για σημείο που μπορούν να κινηθούν σε περίπτωση πιθανής ελληνοτουρκικής συρράξεως, χωρίς να χρειαστεί να “βρέξουν τα πόδια τους”.

Μία “λογική” εξήγηση θα ήταν η διεξαγωγή “ασκήσεως” στην περιοχή αυτό το διάστημα, μόνο που δεν πείθει κανέναν, διότι οι στρατιωτικές ασκήσεις αποτελούν πάντα κεκαλυμμένες “ στρατιωτικές επιχειρήσεις”, ενώ το πιο ύποπτο είναι η εγγύτητα της περιοχής με τα ελληνικά χερσαία σύνορα.

Για παράδειγμα και οι Ρώσοι τον Φεβρουάριο είχαν υποτίθεται στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα με την Ουκρανία, όταν έλαβαν εντολή από το Κρεμλίνο αιφνιδιαστικά να εισβάλουν στο Ντονμπάς.

Η μετακίνηση αρμάτων μάχης, μονάδων Τούρκων Κομάντος, και τα ρυμουλκούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα, τα οποία αναφέρονται και εντοπίσαμε, δείχνουν μια ποικιλία της δυνάμεως επιπέδου συντάγματος, το οποίο μετακινείται δίπλα στα σύνορα με την Ελλάδα και αυτό σημαίνει αυτόματα συναγερμό στην ελληνική πλευρά.

Οι ελληνικές δυνάμεις της 16η Μεραρχίας με τις μονάδες τους παρακολουθούν κάθε μετακίνηση τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή, για να διαπιστώσουν προθέσεις και κινήσεις των Τούρκων.

Το όλο σκηνικό δείχνει ότι η Άγκυρα πιθανότατα προετοιμάζεται για κάθε σενάριο το επόμενο διάστημα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της αποστολής χιλιάδων προσφύγων προς το ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, αναφέραμε ότι από το Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο στον Έβρο ( για αντιπερισπασμό) φαίνεται ότι μεταφέρει το επίκεντρο της ελληνοτουρκικής «ψυχρής αντιπαράθεσης» η Τουρκία, προετοιμαζόμενη πιθανότατα για ακόμα χειρότερες καταστάσεις στο Αιγαίο, με μια πιθανή στρατιωτική κρίση, σύμφωνα με τις δηλώσεις και του Τούρκου προέδρου για τα νησιά μας.

Ετοιμάζονται Τουρκικά και καταριανά μαχητικά αεροσκάφη στο Αιγαίο

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με άρθρο μας 36 αεροσκάφη και 250 προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ θα αναπτυχθούν σε στρατιωτικές βάσεις στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ και νέες πληροφορίες, οι Τούρκοι ετοιμάζουν “εκπαιδευτικές” πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών του Κατάρ, σε σμήνη με οδηγό ένα τουλάχιστον τουρκικό F-16, στην περιοχή του Αιγαίου για να εμπλουτίσουν τις παραβιάσεις κατά του ελληνικού εναέριου χώρου.

Όλες αυτές οι κινήσεις, οι μετακινήσεις δυνάμεων σε συνδυασμό με την εθνικιστική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας, “φωνάζουν” από χιλιόμετρα μακρυά για πιθανό επεισόδιο κατά της Ελλάδος το επόμενοι απροσδιόριστο διάστημα.

ΠΗΓΗ: https://www.pentapostagma.gr