13.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΤι απάντησε στο kranosgr ο ΥΕΘΑ Ν. Δένδιας για ΣΟΑ και ΕΠΟΠ

Τι απάντησε στο kranosgr ο ΥΕΘΑ Ν. Δένδιας για ΣΟΑ και ΕΠΟΠ

Του Ηλία Προύφα

Προχθές Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια καθιερωμένη συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους ΥΠΕΘΑ.

Στην άριστα διοργανωμένη από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης εκδήλωση (για την οποία κάποιοι, εκτός πενταγώνου, όπως φθάνουν ψίθυροι στ’αυτιά μας, θα ήθελαν να αποτύχει, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης), ο Νίκος Δένδιας, ανάμεσα σε ευχές και κάλαντα απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κυρίως για εξοπλιστικά και την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, για τα οποία συνάδελφοι που έθεσαν τα ερωτήματα κάλυψαν και το θέμα με τα αντίστοιχα ρεπορτάζ.

Ως kranosgr.com, τα δύο ερωτήματα που θέσαμε στον Υπουργό και λάβαμε θετικές απαντήσεις για την καθημερινότητα του προσωπικού (στην οποία ο Νίκος Δένδιας θα ασχοληθεί αρκετά στη θητεία του), σχετίζονται με την κατασκευή των 1400 Στρατιωτικών Οικημάτων και το Συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών, αφού μέσα στο 2024 έρχονται οι πρώτες αποστρατείες 50αρηδων ΕΠΟΠ.

Όσον αφορά το στεγαστικό ο Νίκος Δένδιας, επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως από το 2024 ξεκινά η κατασκευή των 500 πρώτων οικημάτων τα οποία θα παραχωρηθούν προς χρήση το 2026. Μάλιστα δίνοντας περισσότερες διευκρινήσεις ανέφερε ότι ο προγραμματισμός προβλέπει 4 φάσεις. Η πρώτη την κατασκευή οικημάτων στα νησιά, η δεύτερη στον Έβρο, η τρίτη στην Κρήτη και η τέταρτη στην υπόλοιπη χώρα, τονίζοντας με νόημα ότι το έργο αυτό θα γίνει, έστω και εάν δεν διατεθεί ένα ευρώ από τα εμπλεμόμενο υπουργεία…

Στο σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες Επαγγελματιών Οπλιτών, με την αποστρατεία στα 50 έτη, ο Νίκος Δένδιας, τόνισε για μία ακόμη φορά όπως και στις απαντήσεις που δίνει σε επερωτήσεις στο κοινοβούλιο, ότι η αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει το θεσμό των ΕΠΟΠ, βρίσκεται σε στάδιο επιτελικής επεξεργασίας, ενώ πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, είναι η δίκαιη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Υ.Γ 1: Στη άριστη διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης στο ΔΩΜΑ ΓΕΝ, από τη Δνση Ενημέρωσης ΥΠΕΘΑ, δεν περιλαμβάνεται το κλίμα που επικρατούσε και που προσωπικά αντί για Κάλαντα μας θύμησε το στίχο του γνωστού τραγουδιού της Άννας Βίσση, ”Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη…”

Υ.Γ 2: Σε πρόσφατη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, κατέχει την πρώτη θέση ως δημοφιλέστερος υπουργός. Αυτό που θα πρέπει να θυμάται είναι ότι στην επιτυχία αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε και προσωπικό (κυρίως χαμηλόβαθμο) των Ενόπλων Δυνάμεων…