13.3 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΤΗΕΟΝ SENSORS: κέρδισε τον μεγαλύτερο δημόσιο διαγωνισμό για κυάλια Night Vision που...

ΤΗΕΟΝ SENSORS: κέρδισε τον μεγαλύτερο δημόσιο διαγωνισμό για κυάλια Night Vision που έχει ποτέ διεξαχθεί στην Ευρώπη!

Η ελληνική εταιρία οργάνων νυχτερινής όρασης THEON SENSORS και η γερμανική εταιρία οptronics HENSOLDT, υπέγραψαν ως κοινοπραξία στις 22 Ιουνίου 2021 σύμβαση με τον OCCAR για την προμήθεια δίκυαλων οργάνων νυχτερινής όρασης στιςΒελγικές και ΓερμανικέςΈνοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο του Night Vision Capability Programme. Ο OCCAR, ο οποίος είναι ευρωπαϊκός διακυβερνητικός οργανισμός για την Κοινή Συνεργασία Εξοπλισμού, βάσει των επίσημων ανακοινώσεών του (Night Vision Goggles Contract Award | OCCAR),ανέλαβε από το Βέλγιο και τη Γερμανία να διαχειριστεί αυτή την κοινή προμήθεια.

Προσφέροντας το Mikron 16 mm δίκυαλο νυχτερινής όρασης της THEON SENSORS, η κοινοπραξία  THEON SENSORS και HENSOLDT επικράτησε σε διεθνή διαδικασία ανοικτού διαγωνισμού υπερτερώντας εμπορικά και τεχνικά άλλων μεγάλων πολυεθνικών εταιριών.  Η σύμβαση περιλαμβάνει την παραγωγή και παράδοση 4.550 δίκυαλων νυχτερινής όρασης προς τις Βελγικές Ένοπλες Δυνάμεις και 5.000 προς τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τον προγραμματισμό οι παραδόσεις να ξεπεράσουν τα 20.000 όργανα επιπλέον των προαναφερθέντων,  προς αυτές και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης, πλήρη υπηρεσία συντήρησης και επισκευής για έως και 15 χρόνια, καθώς και μια σειρά αξεσουάρ που θα παραδοθούν στους χρήστες. Βάσει της σύμβασης οι πρώτες παραδόσεις ξεκινούν εντός του 2021.

Το Mikron αποτελεί μέρος της δημοφιλούς οικογένειας οργάνων νυχτερινής όρασης NYX της ΤΗΕΟΝ SENSORS. Χρησιμοποιώντας λυχνία των 16 mm, το μέγεθος και κυρίως το βάρος του Mikron μειώνεται έως και 20% χωρίς ταυτόχρονα να επιφέρει σημαντική μείωση της απόδοσής του. Το  Mikron χρησιμοποιείται ήδη από διάφορους τελικούς χρήστες στην Ευρώπη, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη μεγάλη σύμβαση που λαμβάνει η THEON SENSORS για αυτό το νέο υπερσύγχρονο σύστημα.

Η κοινοπραξία THEON SENSORS και HENSOLDT αποτέλεσε την ιδανική λύση για τη Γερμανία και το Βέλγιο, καθώς και οι δύο εταιρίες έχουν αποδείξει τη μακρά εμπειρία και πρωτοκαθεδρία τους στον τομέα της τεχνολογίας ενίσχυσης εικόνας. Με τις συνδυασμένες παραγωγικές ικανότητες σε Βέτσλαρ (Γερμανία) και Αθήνα, μπορούν να παραχθούν πολύ μεγάλες παρτίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η μεταφορά τεχνογνωσίας και η παροχή  απαρτίωνκαι υπό-συγκροτημάτωναπό τη ΤΗΕΟΝ SENSORS στη HENSOLDT, καθώς και η παραγωγική σύμπραξη των δύο εταιριών με παραδόσεις από την Ελλάδα και τη Γερμανία θα επιτρέψει στην ελληνο-γερμανική κοινοπραξία όχι μόνο να παραδώσει τα όργανα νυχτερινής όρασης, αλλά και να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις συντήρησης προς τις Ένοπλες Δυνάμεις του Βελγίου και της Γερμανίας, εξασφαλίζοντας γρήγορους χρόνους αντίδρασης / παράδοσης.

Το Night Vision Capability Programme του OCCAR προσφέρει τη δυνατότητα τόσο σε χώρες της Ε.Ε. όσο και εκτός Ε.Ε. να συμμετάσχουν μέσω καθορισμένης  διαδικασίας.

ΟAndreas Hülle, Επικεφαλής των Optronics & Land Solutions, HENSOLDT AG, δήλωσε: «Η επιτυχημένη κοινοπραξία HENSOLDT και THEON SENSORS αποτελεί μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία όχι μόνο υπέρ των δύο εταιριών, αλλά και για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Βελγίου και της Γερμανίας. Πρόκειται αναμφίβολα για μια μεγάλη επιτυχία που προέκυψε σε ένα εξαιρετικά σημαντικό και ανταγωνιστικό διαγωνισμό. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία αυτή ανοίγει τις πόρτες για συνέργειες και συνεργασίες και σε άλλους τομείς στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.Ως υπερήφανος προμηθευτής των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων με διόπτρες ημέρας και θερμικά όργανα για το Πρόγραμμα Στρατιώτη του Μέλλοντος (Future Soldier Program IdZ), είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιό μας με Δίκυαλα Όργανα Νυχτερινής Όρασης και να συνεχίσουμε να προμηθεύουμε τις Βελγικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς,  CEO της THEON SENSORS και Πρόεδρος του EFA GROUP, πρόσθεσε: «Η κοινοπραξία της THEON SENSORS με την HENSOLDT εναρμονίζεται με το όραμα για μια ισχυρή και με κοινές δράσεις, ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και εργάζεται για την υλοποίησή του. To μεγάλο αυτό συμβόλαιο αποτελεί την κορωνίδα των προσπαθειών της ΤΗΕΟΝ SENSORS στον τομέα του Night Vision. Με το δεδομένο ότι είναι το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει ποτέ υπογραφεί για όργανα νυχτερινής όρασης στην ευρωπαϊκή αγορά και, γενικότερα, η μεγαλύτερη απευθείας παραγγελία σε ελληνική αμυντική βιομηχανία,  πιστεύουμε ότι το συμβόλαιο αυτό αποτελεί σημείο καμπής για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και των δυνατοτήτων που μπορεί να αναπτύξει, αλλά και την ίδια τη χώρα. Παράλληλα, καθώς αποτελεί κομβικό σημείο στην ιστορία της εταιρίας μας, συνιστά ταυτόχρονα για εμάς και σημείο εκκίνησης για τη μετατροπή της ΤΗΕΟΝ SENSORS από διεθνή ηγέτιδα εταιρία στα man portable όργανα νυχτερινής όρασης, και τώρα σταδιακά και στα αντίστοιχα θερμικά όργανα, σε εταιρία για ολοκληρωμένα  συστήματα και πλατφόρμες που επιτρέπουν τη διαλειτουργικότητα και  την ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, με ταχύτητα και ασφάλεια. Συστήματα που βελτιώνουν θεαματικά την ευελιξία  κατά τη λήψη αποφάσεων στη διεξαγωγή των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας, θα συνεχίσουμε την πολιτική δημιουργίας συμμαχιών, ανάλογες με αυτές που πράξαμε με την HENSOLDT, αλλά και τη SAFRAN».

Η THEON SENSORS είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτροπτικών συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικών που χρησιμοποιούνται για την άμυνα και την ασφάλεια σε περισσότερες από 55 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η ανάπτυξη και η παραγωγή των συστημάτων γίνεται στην Αθήνα, ενώ οι παγκόσμιες επιχειρηματικές δραστηριότητές της υποστηρίζονται από πέντε θυγατρικές, στη Γερμανία, στις ΗΠΑ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Σαουδική Αραβία στη Σιγκαπούρη, με εγκαταστάσεις συμπαραγωγής στη Μέση και την Άπω Ανατολή. H THEON SENSORS είναι μέλος του Ομίλου EFA GROUP. www.theon.com

Η HENSOLDT είναι γερμανική Νο 1 εταιρία στον αμυντικό κλάδο με κορυφαία θέση στην Ευρώπη και ανά τον κόσμο. Με έδρα το Taufkirchen, κοντά στο Μόναχο της Γερμανίας, η εταιρία αναπτύσσει λύσεις αισθητήρων για εφαρμογές στην άμυνα και την ασφάλεια. Ως ηγέτης της τεχνολογίας, η HENSOLDT επεκτείνει επίσης το κυβερνο-χαρτοφυλάκιό της ​​και αναπτύσσει νέα προϊόντα για την καταπολέμηση ενός ευρέος φάσματος απειλών βάσει καινοτόμων προσεγγίσεων στη διαχείριση δεδομένων, τη ρομποτική και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Με περισσότερους από 5.600 υπαλλήλους, η HENSOLDT δημιούργησε έσοδα 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020. Η HENSOLDT είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και στον γερμανικό δείκτη χρηματιστηρίου SDAX.www.hensoldt.net 

Στιγμιότυπο από την τελετή υπογραφής του συμβολαίου στην έδρα του OCCAR στη Bόννη – απόαριστερά: Andreas Hülle, Διευ/νωνΣύμβουλοςτης Hensoldt Optronics, Joachim Sucker, γερμανικό μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου, Matteo Bisceglia, Διευθυντής OCCAR-EA,  Rudy Debaene, βελγικό μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου, και Κρίστιαν Χατζημηνάς, CEO Theon Sensors

THEON SENSORS Mikron 16 mm Δίκυαλο Night Vision Goggle

Επικοινωνία:

THEON SENSORS S.A.

Ι.Μεταξά 57, Κορωπί

Τ: 210 6641420

[email protected]

www.theon.com

Hensoldt Optronics GmbH

Carina Engelhardt
Communications Manager

Tel.: +49 (0)7364.9557.531

[email protected]

Carl-Zeiss-Str. 22

73447 Oberkochen

Germany

www.hensoldt.net