13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤΕΛΕΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΠΑΠΑΓΟΥ»

ΤΕΛΕΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΠΑΠΑΓΟΥ»

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρουσία του Εκτελεστικού Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Διανομής Αερίου – ΕΔΑ Αττικήςκ. Πιέρρου Χατζηγιάννη και τουΔιευθύνοντα Συμβούλουτης Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου– ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε. κ. Μιχαήλ Χατζή, εγκαινίασε το έργο της κατασκευής δικτύου αγωγών φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΓΟΥ», την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021.

            Στην τελετή, παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Παπάγου –Χολαργούκ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένηςκ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

            Η εν λόγω υποδομή φυσικού αερίου συνιστά έργο φιλικό προς το περιβάλλον,το οποίο ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΓΟΥ».Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από την κατασκευή του δικτύου των αγωγών φυσικού αερίου, αντικαταστάθηκαν οι καυστήρες πετρελαίου με νέους διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου και πετρελαίου), γεγονός που προσφέρει δυνατότητα εύκολης και γρήγορης μετάπτωσης από την μία μορφή στην άλλη σε περίπτωση ανάγκης.

            Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει το εγκαινιαζόμενο έργο, τονίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εφαρμόζουν τις προβλέψεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας προκειμένου να μειωθεί το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα,πετυχαίνοντας ταυτόχρονα μείωση του λειτουργικού κόστους και εξοικονόμηση ενέργειας.

            Τόνισε επίσης ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019-2021 κατόπιν δημοπράτησής του με ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό, κατά τον οποίο επιτεύχθηκε έκπτωση της τάξεως πλέον του 53%.

            Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία της όλης προσπάθειας,η οποίαπαρά τις αντίξοες συνθήκεςτης πανδημίας ολοκληρώθηκε χάριντης αγαστής συνεργασίαςμε την κατασκευάστρια Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, καθώς και με τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

            Καταλήγοντας και αφού ευχαρίστησε τους επίσημους προσκεκλημένους για την παρουσία τους,αναφέρθηκε στην ήδη προγραμματισμένη επέκταση της συνεργασίας με σύνδεση και άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο δίκτυο φυσικού αερίου αρχικά στονΝομό Αττικής και σε δεύτερο χρόνο εκτός αυτού.