13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤΕΛΕΤΗ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΞΙΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΞΙΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) η τελετή επίδοσης ξιφώνστους 15 νέους Αξιωματικούς Κοινού Σώματος Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων.

            Τα ξίφη στους νέους Ανθυπολοχαγούς επέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

            Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε αρχικά στον θεσμό της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και δύο αιώνες από την περίοδο του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια. Στη συνέχεια έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες στους νέους Αξιωματικούς σε ότι αφορά στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, υπογραμμίζοντας την σημαντική συμβολή τους στην ακόμα ποιοτικότερη απονομή της δικαιοσύνης, συνεπικουρώντας τους Στρατιωτικούς Δικαστές στο λειτούργημά τους.

            Επίσης, παρότρυνε τους νέους Αξιωματικούς να έχουν πάντα στο μυαλό και στην καρδιά τους την ομηρική επιταγή που είναι αποτυπωμένη στο έμβλημα του ΓΕΕΘΑ«Αἰὲν ἀριστεύειν καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων, μηδὲ γένος πατέρων αἰσχυνέμεν» και τους συνεχάρη εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα ανταποκριθούν επιτυχώς στα καθήκοντά τους επ΄ωφελεία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.

            Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο Επιτελάρχης του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ιωάννης Παπαναγνώστου καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Ανθυπολοχαγών.

            Κατά την διάρκεια της τελετής τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.