13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΤελετή των Θεοφανείων υπόδειγμα στο Γ'ΣΣ

Τελετή των Θεοφανείων υπόδειγμα στο Γ’ΣΣ

Του Ηλία Προύφα

Ο αόρατος εχθρός του φονικού ιού covid-19, δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν μας. Καμία χαλάρωση δε δικαιολογείται εν μέσω πανδημίας και εν όψει του τρίτου κύματος, που προβλέπουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Με τον ιό να έχει μεταλλαχθεί και το νέο στέλεχος να έχει εντοπιστεί και στη χώρα μας, όλα τα μέτρα είναι επιβεβλημένα. Είτε αφορά την Πολιτεία, την Εκκλησία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και γενικότερα την κοινωνία, όλοι θα πρέπει να επιδείξουν σωφροσύνη, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών λοιμοξιολόγων και μόνο αυτές. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, ο οποίος πριν λίγες ημέρες δήλωνε με νόημα, ότι οι πιστοί δε θα πρέπει να ρωτήσουν τους ιερείς εάν θα κάνουν το εμβόλιο, παρά μόνο τους γιατρούς, όπως και του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, ότι δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει κανέναν ιερέα να κάνει το γιατρό.

Οι γνώμες – οδηγίες των ιατρών – ειδικών επιστημόνων και του ΕΟΔΥ, είναι αυτές που θα πρέπει από όλους μας, κλήρο και λαό, να γίνονται αποδεκτές και να εφαρμόζονται στο ακέραιο.

Αυτό λοιπόν και πολύ σωστά εφάρμοσαν σήμερα, ημέρα των Θεοφανείων στο Γ’ΣΣ.

Στον στρατιωτικό ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, ο οποίος λειτουργεί και ως ενορία, κυριάρχησε η μεγαλοπρέπεια και η λαμπρότητα στην πανηγυρική θεία λειτουργία, με κλειστές όμως τις εισόδους για τους πιστούς, οι οποίοι μετά το τέλος του μυστηρίου του καθαγιασμού των υδάτων, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν ένας ένας στο ναό, να λάβουν από τον εξωτερικό χώρο αντίδωρο και μέγα αγιασμό, που είχαν ετοιμάσει ο Ιερέας π. Ιωάννης Καραγιάννης και οι οπλίτες – νεωκόροι της εκκλησίας.

Το μυστήριο του καθαγιασμού των υδάτων στο Γ’ΣΣ τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει εκκλησιαστικά στην ημέρα, τηρήθηκαν όμως και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας σε μια θρησκευτική τελετή υπόδειγμα.

Καλό φωτισμό σε όλους μας!