13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΤελετή Αποφοίτησης της 12ης Εκπαιδευτικής Σειράς Φοίτησης Εξ Αποστάσεως της Σχολής Εθνικής...

Τελετή Αποφοίτησης της 12ης Εκπαιδευτικής Σειράς Φοίτησης Εξ Αποστάσεως της Σχολής Εθνικής Άμυνας

Την Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2022 παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, έλαβε χώρα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 12ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Φοίτησης Εξ Αποστάσεως της ΣΕΘΑ.

                        Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους:

  • Ο Αρχηγός ΓΕΝ  Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.
  • Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.
  • Ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.
  • Ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δρ. Κωνσταντίνος Παν. Μπαλωμένος.
  • Ο Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Ιωάννης Αδάμου ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκου Α. Κενεβέζου.
  • Ως Εκπρόσωποι των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας η Διοικητής Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Σοφία Λαμπροπούλου της ΕΛ.ΑΣ, ο Διευθυντής Κλάδου Ναυτιλίας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ Δρόσος Ρεΐζης και ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης του Π.Σ Υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης.

                        Συνολικά αποφοίτησαν 166 σπουδαστές από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας,19 Ελληνοκύπριοι Αξιωματικοί και 6 Μόνιμοι Υπάλληλοι Υπουργείων, όπως παρακάτω:

  • Ένοπλες Δυνάμεις: 157 (95 από τον Στρατό Ξηράς, 29 από το Πολεμικό Ναυτικό και 33 από την Πολεμική Αεροπορία).
  • Σώματα Ασφαλείας: 9 από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Υπουργεία: 6 (4 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, 1 από το Υπουργείο Παιδείας και 1 από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη).
  • ΓΕΕΦ: 19

                        Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του (πατήστε εδώ) συνεχάρη το σύνολο των σπουδαστών για την αποφοίτησή του καθώς και στην πολύτιμη συμβολή τόσο του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού όσο και των καθηγητών και των εξωτερικών ομιλητών της Σχολής Εθνικής Άμυνας στην κατάρτιση και στην επιμόρφωση των σπουδαστών. Υπογράμμισε επίσης ότι το νέο διευρυμένο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής παρέχει στους σπουδαστές της υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή και επιστημονική γνώση επί θεμάτων Αμυντικής Πολιτικής και Εθνικής Στρατηγικής, καλλιεργώντας τόσο τις ικανότητες πολύπλευρης ανάλυσης του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος όσο και την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους στην διαμόρφωση και παρουσίαση προτάσεων επί αμυντικών και στρατηγικών θεμάτων.

Επιπρόσθετα και απευθυνόμενος προς τους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τόνισε ότι αποφοιτούν έχοντας αποκτήσει μια βαθύτερη και σφαιρικότερη αντίληψη των παραμέτρων της Εθνικής Άμυνας, που θα συμβάλουν στην διαμόρφωση αποφάσεων επιχειρησιακού και στρατηγικού επιπέδου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

                        Αναφέρθηκε επίσης στην αξία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελεί τον πραγματικό πολλαπλασιαστή της εθνικής στρατιωτικής ισχύος, στην σημασία της διασφάλισης της Εθνικής Άμυνας καθώς και στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν από δυνάμεις που επενδύουν στην αστάθεια, δεν τηρούν τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο και δεν επιθυμούν σχέσεις καλής γειτονίας.

                        Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, συνεχάρη τον Διοικητή και το καταξιωμένο καθηγητικό προσωπικό για την άοκνη προσπάθεια που διαχρονικά καταβάλλει για να διασφαλίσειυψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τους προέτρεψε να συνεχίσουν το έργο τους ενισχύοντας το κύρος και την εμβέλειά της Σχολής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.